1,61 тонн кабачків із Туреччини не допустили в Україні: що сталося
Овочі знищили шляхом попереднього оброблення в біокомпакторі

1,61 тонн кабачків із Туреччини не допустили в Україні: що сталося/Фото: pexels
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) не допустила на внутрішній ринок України партію свіжих кабачків вагою 1,61 тонн з Туреччини. Це було зроблено через підвищений вміст нітратів в овочах.
Деталі
Голова відомства Сергій Ткачук написав у Facebook, що знищення овочів здійснили шляхом попереднього оброблення в біокомпакторі (шляхом гідравлічного стискання товару) з подальшим високотемпературним спалюванням в термічному утилізаторі, без утворення залишку, під контролем територіальних органів Держпродспоживслужби та за участі представника власника.
Раніше ми писали про те, що держслужбовці отримають надбавку за володіння англійською мовою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!