Ціни на овочі в Україні значно підвищилися: які продукти подорожчали
Через дефіцит пропозиції ціни на ранні овочі зросли

Ціни на овочі в Україні значно піднялися/Фото: pexels
Після Великодніх свят в Україні значно подорожчали овочі. Розповідаємо, які продукти найбільше змінилися у ціні.
Деталі
Дані моніторингу AgroTimes свідчать про те, що на найбільшому гуртовому ринку заходу України – "Шувар", що у Львові, найбільше подорожчала рання капуста.
Овоч традиційно вирізають та розпродують з теплиць перед Великоднем. Ціна на цей продукт за тиждень зросла з 34-35 до 50-55 грн/кг.
Також подорожчала на ринку редиска – з 12-14 грн/пучок до 12-16 грн/пучок, або 55-69 грн/кг.
Молоді кабачки сьогодні можна купити за 55-60 грн/кг, огірки-корнішони – за 70-110 грн/кг. Кріп коштує 350 грн/кг, салат – 40-60 грн/кг, петрушка – 200 грн/кг. За пучок зеленої цибулі потрібно віддати 12-13 грн.
Раніше ми писали, що Україна посіла третє місце у світі з експорту кукурудзи. Українські агрокомпанії отримали великий прибуток від сільського господарства.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!