Вчені довели пагубний вплив червоного м'яса
У дослідженні взяли участь 113 добровольців

Автор: mali maeder/Фото: Pexels
Вчені з Національного інституту здоров'я повідомили, що червоне м'ясо може привести до розвитку серцевих хвороб.
Дослідження показали, що в даному продукті міститься велика кількість холіну, карнітину і лецитину. Під час перетравлення вони виділяють побічний продукт ТМАО, який підвищує ризик інсультів і серцевих нападів.
Дослідження проводилося протягом місяця, в ньому брало участь 113 добровольців, які були поділені на три групи. Перша група часто їла червоне м'ясо, друга вживала в їжу біле м'ясо, а третя дотримувалася вегетаріанської дієти.
В кінці експерименту у першої групи рівень ТМАО був підвищений в 3-10 разів, ніж у інших.
У 2015 році Всесвітня організація охорони здоров'я з'ясувала, що червоне м'ясо збільшує ризик розвитку онкології.
Вчені з NIH довели, що червоне м'ясо впливає на розвиток діабету ІІ типу.
Раніше ми повідомили, що вчені з'ясували, кому заборонено пити зелений чай під час їжі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!