7 порад, які допоможуть не відчувати важкість після новорічних застіль
Радить гастроентеролог Євгенія Белінська

Фото з https://www.pexels.com/
На святковий стіл часто готують жирну їжу. Завершують бенкет нерідко смачними десертами. Впоратися із всім цим без важкості у шлунку нелегко. Щоб приємні миті не були зіпсовані, варто дослухатися до порад лікаря.
Деталі
Лікар-гастроентеролог Євгенія Белінська розповідає, як уберегтися від переїдання та відчуття важкості на святах. Вона надає 7 корисних порад.
Напередодні святкового застілля не варто голодувати. Якщо харчуватися у звичному режимі, то при погляді на різноманітні страви не захочеться з’їсти все і одразу.
На стіл готуйте стільки їжі, скільки може поміститися у вашому холодильнику. Зберігання готових страв на балконі небажане. Їжа почне потроху псуватися. Її вживання буде небезпечним.
Варто віддавати перевагу стравам зі свіжих овочів та фруктів. Необов’язково готувати всі салати з майонезом.
Соуси і заправки стимулюють апетит і є жирними. Можна продумати меню таким чином, щоб обійтися без них.
Екзотичні продукти можуть викликати алергію, тому варто відмовитися від них.
Безпечної дози алкоголю не існує, тож варто вживати його якнайменше.
Не варто пити ферменти та сорбенти, щоб мати змогу більше з’їсти. Можна приймати їх лише у випадку, якщо ви проходите специфічне лікування і це є рекомендацією лікаря.
Раніше ми писали про те, що карантину через грип та ГРВІ не буде.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!