Лікар дала поради, що потрібно їсти взимку, аби почувати себе краще
Вказані продукти варто правильно поєднувати з іншими, щоб не зашкодити собі

Десятка корисних продуктів для зимового раціону. Фото: Bing
Людмила Гончарова, лікар-імунолог, мікробіолог, вірусолог і генетик поділилась в Інстаграмі цінними порадами на зиму. Вона розповіла, які продукти та скільки варто з'їдати у холодний період, аби покращити своє самопочуття та підняти настрій.
Взимку Ваш організм потребує уваги та турботи. Холодна температура повітря, перепади атмосферного тиску, вологість, зменшення денного часу – ці, і купа інших чинників впливають на шкіру, судини, спазми м'язів і ваш психічний стан. Якісний жировий продукт, що сприяє виробленню цих та інших гормонів, цитокінів та хорошій роботі мозку – це насамперед ліпіди. При розщепленні та окислювальних процесах перетворюються на необхідну вам енергію АТФ – аденозинтрифосфорна кислота.
До переліку входять 10 корисних продуктів: сало, жирна риба, авокадо, конопляна, оливкова та лляна олії, яєчні жовтки, ягоди, зелень і куркума.
Фахівчиня пояснила, якою є норма споживання кожного з них. Гортайте карусель нижче.




Тримайте також 7 порад, які допоможуть не відчувати важкість після новорічних застіль.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!