Лактозна непереносимість: хто боявся їсти молочку без маркування "безлактозний" — цей допис для вас
Які продукти із низьким вмістом лактози?

Продукти з високим вмістом лактози, які варто виключити: список
Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоровья та його покращення.
Деталі
Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.
Думали, що при непереносимості лактози не можна їсти молочні продукти без маркування “безлактозний”? Радійте, шановні, цей пост для вас!
Поширена помилкова думка, що при встановленому діагнозі “лактозна непереносимість” зовсім не можна їсти молочні продукти без маркування “безлактозний”.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Міф розвіяно!
Багато молочних продуктів насправді містять низьку або мінімальну кількість лактози, тому вони найчастіше добре переносяться.⠀⠀⠀
Продукти із низьким вмістом лактози:
- Масло вершкове – на 100 г продукту містить всього близько 0.1 г лактози, а масло гхі ще менше.
- Тверді сири. Чим довший період витримки, тим менше лактози в них залишається. Прикладами є пармезан, пекоріно, чеддер, гауда, грюєр, швейцарський. Також практично не містять лактози такі напівмʼякі сири, як камамбер та брі
- Кисломолочні продукти – кефір, йогурти, кисломолочний сир, простокваша, ряжанка. У них міститься менше лактози, оскільки вона розкладається на молочну кислоту під час сквашування. Але звичайно, варто слідкувати за кількістю.
Продукти з високим вмістом лактози, які варто виключити:
- Молоко
- Вершки
- Згущене молоко
- Морозиво
Замість того, щоб зосереджуватися на заборонах, орієнтуйтесь на найголовніше – власне самопочуття.
Алкоголь та схуднення: реалії, міфи та небезпека такого рішення.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!