ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як харчуватися людям, що страждають від запальних захворювань кишківника

Здоров'я 18:42 - 10 січня 2024

Рекомендації гастроентеролога

Як харчуватися людям, що страждають від запальних захворювань кишківника

Фото з pexels.com

Гастроентеролог Євгенія Белінська розповіла, як варто харчуватися людям, які страждають від запальних захворювань кишківника. Вона зазначила, що Дієта N4 по Певзнеру вже не актуальна.

Деталі

Лікарка зазначила, що у кожного пацієнта індивідуальна реакція на їжу, тому не існує єдиної дієти для всіх. Дуже важливо налагодити здоровий та збалансований раціон, при якому організм буде отримувати всі необхідні поживні речовини.

Гастроентеролог розповіла, що немає рекомендацій, щодо обмеження вживання клітковини, якщо в кишківнику відсутні стриктури (звуження). Вона також зазначила, що доказів того, що якісь конкретні харчові продукти провокують виникнення або загострення хвороби Крона або інших колітів, також немає.

Проте лікарка все ж підтвердила, що загалом харчування впливає на наш кишковий мікробіом. Вживання на постійній основі тортів, тістечок, цукерок, ковбас, сухих сніданків може збільшувати ризик розвитку запальних захворювань кишківника. Також варто обмежити споживання м’яса жирних сортів та червоного м’яса, ковбас, бекону. В раціон рекомендовано додавати продукти з великим вмістом омега-3 жирних кислот (жирна риба, горіхи, насіння), овочі, фрукти.

Раніше ми писали про те, чи корисно вживати протеїнові коктейлі та батончики.

Джерело: dr.belinska

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин