Гастроентеролог розповіла, що їсти при дефіциті заліза
Мережа повна міфів щодо того, які продукти сприяють підвищенню рівня ферритину або й навіть гемоглобіну. Варто розібратися з фахівцем

Фото з pexels.com
Лікар-гастроентеролог Євгенія Белінська розповіла, що виражений дефіцит заліза неможливо коригувати лише харчуванням. Проте, щоб підвищити ефективність медикаментозного лікування та пролонгувати його, варто звернути уваги на те, що знаходиться в тарілці.
Деталі
Лікарка зазначила, що рекомендовані добові показники потреби в залізі потрібно підтримувати, а не підвищувати. Вона також звернула увагу на те, що залізо поділяється на гемове та негемове.
Негемове залізо міститься переважно у продуктах рослинного походження. Воно є в крупах, насіння, бобових, горіхах, фруктах, овочах та зелені. Найбільше гемового заліза ви можете отримати з субпродуктів (печінка, язик), червоного мʼяса, птиці, морепродуктів.
Раніше ми писали про те, коли глютен стає проблемою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!