Гастроентеролог розповіла все про кислотність шлункового соку
Знижена кислотність не може бути у всіх

Фото з pexels.com
Лікар-гастроентеролог Євгенія Белінська розповіла про те, якою має бути в нормі кислотність шлунку. Вона зазначила, що нормальна кислотність в просвіті тіла шлунку — 1,5 - 2,0, в антральному відділі — вже 1,3-7,4.
Деталі
Лікарка вказала на те, що середовище має бути кислим у верхній частині шлунку, щоб процес перетравлювання їжі відбувався. В такому випадку пепсин зробить свої справи на відмінно. Проте ближче до тонкої кишки середовище має бути лужніше. Кислота з верхніх відділів поступово нейтралізуються, щоб харчова грудка при потраплянні у 12-палу кишку не подразнювала її.
Лікарка зазначила, що печія не є індикатором зниження чи підвищення кислотності. Стравохід може подразнювати будь-який вміст шлунку з pH, яка буде нижче. Також подразнення може відбуватися при рефлюксі жовчі. Домашній тест з содою не виправдав своє клінічної значимості. Саме тому при скаргах чи сумнівах варто звернутися до лікаря.
Раніше ми писали про те, що їсти при дефіциті заліза.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!