В Україні відкривається сезон кавунів: як обрати смачний і безпечний плід
Ягоди, вирощені на нітратах, можуть істотно зашкодити здоров'ю

Фото: Getty Images/Автор - Mark Kolbe
На українських ринках вже почали з'являтися перші кавуни. Перш ніж купувати улюблену літню ягоду, дізнайтеся, як обрати натуральний і смачний плід.
Часто, перші кавуни, які з'являються на прилавках, є вирощеними на нітратах. Від таких продуктів краще відмовитися, навіть якщо їх вартість істотно відрізняється від натуральної ягоди.
Щоб визначити, який кавун перед вами, необхідно уважно розглянути плід. На одному з боків натуральної ягоди має бути світла пляма. Справа в тому, що плоди, які дозрівали на сонці довгий час лежали на землі на одному боці, від цього і з'явилась дана особливість. А продукція, що дозріла на нітратах, росла без сонця, тому на ній такої плями не буде.
А щоб обрати солодкий кавун, експерти радять звертати увагу на його "хвостик". У стиглої ягоди він повинен бути сухим. Також не рекомендується купувати будь-які фрукти і ягоди біля заправок, трас або магістралей. У таких місцях продукти вбирають в себе шкідливі речовини і можуть нашкодити здоров'ю.
Раніше ми інформували, вчені з'ясували точне місце походження кавунів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!