Груша: вітамінний скарб
Якщо цей фрукт ще не справив на вас враження, настав час дати йому другий шанс

Груші не тільки смачні, але й наповнені корисними поживними речовинами, які можуть позитивно вплинути на ваше здоров'я
Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.
Деталі
Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.
Хоча груші можна знайти в кожному магазині, вони не завжди отримують заслужену увагу. Якщо цей фрукт ще не справив на вас враження, настав час дати йому другий шанс — адже груші не тільки смачні, але й наповнені корисними поживними речовинами, які можуть позитивно вплинути на ваше здоров'я.
Містять багато клітковини.
Якщо ви шукаєте спосіб покращити травлення, груші — ваш вірний союзник. Вони містять обидва види клітковини — розчинну та нерозчинну, що є нечастою комбінацією серед фруктів. Це може бути особливо корисним для людей, які борються із закрепами. Одна груша середнього розміру забезпечує близько 20% добової норми клітковини.
Багате джерело антиоксидантів.
Груші — це справжній антиоксидантний коктейль! Вони багаті на вітамін С, кверцетин та антоціани — потужні речовини, які захищають організм від вільних радикалів, борються з запаленням і знижують ризик хронічних захворювань. Їжте груші з шкіркою, адже саме в ній міститься у шість разів більше поліфенолів, ніж у м’якоті.
Підтримують здоров'я серця.
Клітковина не тільки сприяє роботі кишківника, але й корисна для серця. Чим більше клітковини ви їсте, тим нижчим може бути ризик таких серцево-судинних подій, як інфаркт та інсульт. Крім того, антиоксиданти в грушах, такі як проціанідини та кверцетин, також мають значні переваги.
Знижують ризик діабету 2 типу.
Груші багаті клітковиною, мають низький глікемічний індекс і високий вміст антиоксиданту під назвою антоціан, що може запобігти стрибкам рівня цукру в крові.
Підтримують здоровий мікробіом кишківника.
Груші містять пребіотики, які є їжею для корисних бактерій, що живуть у кишківнику. Це сприяє не лише кращому травленню, але й зміцненню імунної системи.
Варто вживати груші з обережністю людям з:
- гастроезофагальною рефлюксною хворобою
- загостренням гастриту та виразкової хвороби
- СРК та чутливістю до FODMAP
- непереносимістю фруктози

Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!