ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

6 суперфудів, які найкраще смакують восени

Здоров'я 14:08 - 10 вересня 2024

Беріть їх уже зараз

6 суперфудів, які найкраще смакують восени

6 суперфудів, які найкраще смакують восени / Фото: Pixabay

Суперфуди полюбляють як експерти з харчування, так і звичайні споживачі, адже вони містять безліч поживних речовин, що забезпечують ефективність та здоров'я. І, звичайно, найкращі суперфуди - найсвіжіші. Сезонне харчування має незліченні переваги - кращі ціни, кращий смак і текстура, а захоплення продуктами та свіжими інгредієнтами гарантує, що ви будете їсти більше дійсно хороших продуктів (тобто цільних, необроблених інгредієнтів). Хоча восени кольори на фермерських ринках, як правило, тьмяніють, сезон щедрий на осінні суперпродукти, якими можна насолоджуватися, поки знову не настане сезон.

Ось кілька найкращих осінніх суперфудів, якими можна насититися протягом усього сезону!

Гарбуз

Гарбуз восени також є одним з найпопулярніших суперпродуктів сезону. Багато людей забувають, що гарбуз неймовірно багатий на поживні речовини. Гарбуз наповнений антиоксидантами, що підтримують імунітет, такими як вітамін А і вітамін С. Найбільше в ньому вітаміну А - лише пів склянки гарбузового пюре містить 104% рекомендованої добової норми для дорослої людини. Це важливий засіб для підтримки імунітету та боротьби з інфекціями.

Гарбузове насіння

Лише одна жменя гарбузового насіння містить 25% рекомендованої добової норми цинку - важливого мінералу для загоєння та відновлення. Гарбузове насіння також є хорошим джерелом заліза. Доросла людина може отримати майже 15% рекомендованої добової норми заліза з чверті чашки. Гарбузове насіння також є чудовим джерелом клітковини, а також омега-3 жирних кислот, які підтримують нормальну роботу кишківника, здоров'я серця та протистоять запаленням. Легко підсмажте його вдома з різноманітними солоними, солодкими або гострими приправами, додайте до домашньої граноли або використовуйте як заправку до салатів.

Яблука

Кожне яблуко містить близько 5 грамів клітковини, що становить 20% від рекомендованої норми споживання клітковини на день, а також вітамін С і калій. Яблука легко пакувати і носити з собою. Їжте їх з горіховим маслом або йогуртом, щоб отримати додаткову порцію білка.

Патисони

Окрім гарбуза, в холодні місяці можна знайти багато патисонів. Вітамін А підтримує нашу імунну систему, а клітковина діє як пребіотик, живлячи корисні бактерії в нашому шлунково-кишковому тракті, що також підвищує наш природний імунітет. Додатковим бонусом є те, що у нього тонка шкірка, тому вам не доведеться чистити його.

Гранат

Гранат - це суперпродукт, який найкраще смакує в сезон. Він багатий на антиоксиданти, пребіотики, клітковину, поліфеноли та вітамін С. Це робить гранат ідеальним продуктом для сезону застуди та грипу, підвищує імунітет і додає яскравих кольорів до будь-якої страви. Гранати також є суперпродуктом для здоров'я серця, оскільки вони захищають холестерин від окислення та утворення бляшок на артеріях.ити

Брюссельська капуста

Зібрана восени, брюссельська капуста - це хрестоцвітний овоч з тієї ж родини, що й такі корисні овочі, як цвітна капуста та броколі. Вони містять природну рослинну сполуку під назвою сульфорафан. Це фітохімічна речовина, яка має нейропротекторні та протиракові властивості. Брюссельська капуста містить 0,7 г клітковини, що допомагає нам досягти добової норми споживання клітковини: 25 грамів на день для жінок і 38 грамів на день для чоловіків. Високий рівень споживання клітковини не лише сприяє здоров'ю кишечника, але й знижує рівень холестерину в крові та захищає від розвитку раку товстої кишки і діабету 2 типу.

Нещодавно ми розповідали, про продукти, які жінкам варто додати в осінній раціон, щоб зміцнити імунну систему.

Джерело: Real Simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин