Лікарі назвали напій, який підвищує ризик розвитку раку
Їжа здатна не тільки втамувати голод, а й негативно вплинути на здоров'я людини

Фото:Vecteezy/Автор- Chaimongkol Khumkhotsoo
Неправильне харчування, пасивний спосіб життя і шкідливі продукти у великих кількостях можуть привести до розвитку різних захворювань. Фахівці з Французького агентства громадської охорони здоров'я з'ясували, що фруктовий сік також не такий корисний, як ми звикли вважати з дитинства.
Дослідники проаналізували дані більш ніж 100 тис. осіб, 79% з яких становили жінки. Вони заповнювали анкети кожні півроку протягом п'яти років спостережень.
У результаті виявилося, що в середньому людина п'є близько 93 мл фруктового соку в день. При цьому додаткові 100 мл цього напою збільшують ризик розвитку всіх видів раку на 18% і ризик появи раку грудей у жінок на 22%.
Результати дослідження опублікували в журналі British Medical Journal: 100% фруктові соки так само, як і інші солодкі напої, пов'язані з розвитком смертельного захворювання.
Вчені зробили припущення, що це може бути пов'язано з впливом цукру, що міститься у соку, на вісцеральний жир, який покриває життєво важливі органи, або підвищенням рівня цукру в крові. В обох випадках шанси захворіти на рак підвищуються.
Раніше ми ділилися, як захистити дитину від ротавірусної інфекції.
Також радимо почитати результати дослідження про те, що у немовлят в організмі більше пластику, ніж у дорослих.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!