ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Лікар розповіла, кому протипоказано їсти квасолю

Здоров'я 11:50 - 30 грудня 2021

Деяким людям небезпечно вживати бобові через генетичне захворювання

Лікар розповіла, для кого квасоля – небезпечний продукт

Лікар розповіла, кому протипоказано їсти квасолю/Фото: Flickr

Квасоля є важливою частиною раціону в багатьох культурах, проте, у деяких людей є генетична непереносимість цієї рослини. Американський лікар Люсіа Гарсіа розповіла, що у ряду людей бобові можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Квасоля протипоказана людям, у яких є генетичне захворювання фавізм. Ця хвороба вражає тих, у кого не утворюється в організмі глюкозо-6-фосфатдегідрогеназа (G-6-PD). Після вживання бобів у цих людей може виникати:

  • Озноб
  • Діарея, блювота
  • Запаморочення
  • Тривале підвищення температури
  • Слабкість і втрата апетиту
  • У важких випадках може навіть траплятися ниркова недостатність чи кома.

Гарсіа також радить уникати вживання бобових, хворим на подагру, щоб не загострити захворювання. Бобові важкі для сприйняття людей через високий вміст пуринів — хімічних сполук, які є основою нуклеїнових кислот і приймають участь у формуванні і будові молекул ДНК і РНК.

Раніше лікарі назвали найкорисніший цитрусовий продукт.

Джерело: Quora

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин