Лікар розповіла, кому протипоказано їсти квасолю
Деяким людям небезпечно вживати бобові через генетичне захворювання

Лікар розповіла, кому протипоказано їсти квасолю/Фото: Flickr
Квасоля є важливою частиною раціону в багатьох культурах, проте, у деяких людей є генетична непереносимість цієї рослини. Американський лікар Люсіа Гарсіа розповіла, що у ряду людей бобові можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.
Квасоля протипоказана людям, у яких є генетичне захворювання фавізм. Ця хвороба вражає тих, у кого не утворюється в організмі глюкозо-6-фосфатдегідрогеназа (G-6-PD). Після вживання бобів у цих людей може виникати:
- Озноб
- Діарея, блювота
- Запаморочення
- Тривале підвищення температури
- Слабкість і втрата апетиту
- У важких випадках може навіть траплятися ниркова недостатність чи кома.
Гарсіа також радить уникати вживання бобових, хворим на подагру, щоб не загострити захворювання. Бобові важкі для сприйняття людей через високий вміст пуринів — хімічних сполук, які є основою нуклеїнових кислот і приймають участь у формуванні і будові молекул ДНК і РНК.
Раніше лікарі назвали найкорисніший цитрусовий продукт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!