Небезпека на тарілці: лікарі пояснили, чим може бути шкідлива картопля
До звичної страви варто ставитися з обережністю

Чим небезпечна картопля / Фото: Pixabay
До страв із картоплі звик чи не весь український народ. З неї роблять пюре, її смажать, запікають, роблять з неї солоні пироги, додають до салатів. Однак, попри універсальність коренеплоду, до нього варто ставитися з обережністю, адже іноді картопля може нашкодити.
Чим небезпечна картопля?
Лікарка Нурія Монфулледа розповіла, що склад овоча може стати причиною проблем з травленням, а конкретніше - шлунком. За словами фахівчині, картопля може містити природну отруту - соланін. Своєю чергою, у її складі є глюкоза та соланідин. Якщо ці речовини потрапляють в людський організм, це може стати причиною сильного розладу шлунку, симптомами якого є біль, нудота, блювання та відчуття гіркоти в роті. Щоб не потрапити у таку пастку, варто звертати увагу на колір картоплі перед тим, як вживати її в їжу.
Не готуйте страви з позеленілих та пророслих коренеплодів: саме в таких і накопичується отрута. Важливо, що соланін не сприятливий до температурної обробки та не руйнується при підвищенню градусів.
Раніше ми розповідали, який вітамін допоможе схуднути.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!