Популярний фрукт знижує негативний вплив солі на організм — дослідження
Вживання продуктів з калієм на 18% знижує ризик серцево-судинних захворювань

Вчені розповіли про незвичайну корисну властивість бананів/Фото: Рexels
Сіль є дуже корисним продуктом, однак надмірне її вживання підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Вчені з'ясували, що популярний фрукт допоможе зменшити негативний вплив солі на організм.
Деталі
Збільшення споживання натрію (солі) на 1000 мг/добу збільшує ризик серцево-судинних захворювань на 18%. А збільшення споживання калію на 1000 мг на добу знижує цей ризик на 18%.
Калій міститься переважно у фруктах: бананах, листовій зелені, бобах, горіхах, молочних продуктах та крохмалистих овочах. Вживання цих продуктів сприяє розслабленню кровоносних судин, збільшує виведення натрію та знижує кров'яний тиск.
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує споживати трохи більше 5 грамів солі. Однак часто ми не можемо контролювати вживання цього продукту – більшість людей споживають у середньому від 9 – 12 г солі на добу.
Щоб нейтралізувати шкідливий вплив солі на організм, дослідники рекомендують регулярно вживати продукти, багаті на калій.
Раніше ми поділися кількома простими методами, які допоможуть зменшити кількість цукру у вашому раціоні, але не вплинуть на смак страв.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!