ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Чим небезпечна зелена картопля для організму людини

Здоров'я 14:36 - 19 січня 2023

Не слід намагатися зрізати зелень

Чим небезпечна зелена картопля для організму людини

Чому не варто їсти зелену картоплю/Фото: Pexels

Картопля починає зеленіти у процесі фотосинтезу. Під час сонячної погоди вона виробляє пігмент хлорофіл. Розповідаємо, чому не варто споживати картоплю, яка позеленіла.

Деталі

Спочатку можна подумати, що хлорофіл корисний, адже міститься у рослинах. Однак під час позеленіння одного з найпопулярніших овочей виробляється шкідлива речовина соланін. Саме вона захищає рослину від тварин.

Отруйний глікоалкалоїд негативно діє на нервову систему людини. Соланін провокує головний біль та нудоту. Якщо людина буде їсти велику кількість зеленої картоплі, то з часом у неї виникнуть серйозні проблеми зі здоров'ям. Деякі з них будуть надзвичайно небезпечні для життя.

Для того, щоб дізнатися стан картоплі, потрібно очистити її та облизати. Якщо ви відчуєте гіркість, то відразу викидайте її. Це означає, що у картоплі міститься велика кількість соланіну. Не слід намагатися зрізати зелень. Є великий шанс того, що глікоалкалоїд залишиться на картоплі.

Як уникнути позеленіння картоплі

  1. Купуйте картоплі лише тоді, коли вона потрібна. Не можна, щоб овоч довго лежав.
  2. Зберігати картоплю потрібно в сухому, прохолодному та темному місці. Там повинна бути хороша вентиляція.
  3. Не кладіть картоплю поряд з іншими овочами. Через це вона може обрости та позеленіти ще швидше.
  4. Якщо ви помітите зміни у вигляді картоплі, то не слід її вживати.

Раніше ми писали 10 корисних властивостей кураги. Сухофрукт здатний зменшити кров'яний тиск людини.

Джерело: Britannica

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин