Яка користь сніданку для організму людини і що краще їсти вранці
Дізнайтеся, як на організм впливає систематична відмова від сніданку

Чому корисно снідати та що краще їсти вранці/Фото: Thought Catalog/Pexels
"Сніданок з'їж сам, а вечерю віддай ворогові", відомий вислів, який говорить про важливість збалансованого калорійного сніданку. Більшість лікарів та дієтологів наголошують на користі сніданку, але є й інші фахівці, які стверджують, що час прийому їжі не такий важливий, як його калорійність. Чи важливо їсти вранці та який сніданок буде корисним для нас, читайте далі у матеріалі.
Деталі
Зазвичай сніданком вважається час прийому їжі до полудня. Можна снідати відразу після пробудження, або через годину-дві після склянки води.
Деякі дослідження вказують на те, що систематичний пропуск сніданку або перенесення його на обід погано впливають на наші циркадні ритми та травлення. Це спричиняє набір ваги або порушення вуглеводного обміну.
Виявляється, що пропуск цього прийому їжі впливає на нашу харчову поведінку та сон, йдеться в одному з японських досліджень.
А вчені зі США з’ясували, що пропуск сніданку та нерегулярне харчу
Китайські вчені дійшли висновку, що варто їсти калорійний сніданок, а на вечерю обмежуватися салатом. Тоді згодом у вас покращиться чутливість до інсуліну, мікробіом кишечника, а рівень цукру не буде підвищуватися.
Потрібно намагатися більшу частину калорій в день отримати до 15 години дня. Робити ситним саме сніданок, а не вечерю, бо при такому стилі живлення ви гірше засинатимете і не висипатиметеся, що призводить до погіршення настрою та загального самопочуття.
Чим і коли снідати?

Час сніданку залежить від вашого розкладу та бажання їсти. Не варто на силу їсти, якщо ви не хочете відразу після пробудження. У такому разі поснідайте вже на роботі через кілька годин. Але важливо, аби це був збалансований сніданок, а не звичайний бутерброд.
Випічка на сніданок

Ідеальний сніданок має складатися з білків, жирів, складних вуглеводів та овочів (клітковини).
Їсти в перший прийом їжі будь-яку випічку, солодке та пити сік - шкодить нашому організму і призводить до набору зайвих кілограмів. Також не рекомендується будь-яка каша без білка та клітковини. Ці продукти змусять цукор у крові злетіти до небес, а потім так само стрімко впасти і призведуть до відчуття втоми і ви знову відчуєте бажання їсти.

- білок – яйця, риба, м’ясо (не ковбаса), сир;
- клітковина – будь-які овочі та фрукти;
- жири – сир, молочні продукти, авокадо, яйця, горіхи;
- складні вуглеводи – гречка, вівсянка, пшоно, перловка, бурий та коричневий рис.
Фрукти та ягоди краще їсти після основного прийому їжі, щоб уникнути стрибка цукру.
Нещодавно ми розповідали, які три харчові звички, які призводять до набору ваги. Правильно складена дієта допомагає нам худнути та мати більш здоровий організм.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!