Багато вітамінів та антиоксидантів: дієтолог назвала найкориснішу олію для приготування
У рейтинг спеціаліста потрапило дві рослинні олії

Фахівці назвали два найкращі види олії/Фото: Unsplash
Рослинні олії є важливим джерелом ненасичених жирів і вітаміну Е. Але деякі види олії містять трансжири та можуть зашкодити здоров’ю. Дієтолог Еббі Шарп назвала найкориснішу олію для приготування.
Деталі
Дієтолог зазначала, що різні види олії містять різний вміст жиру. Усі ці різні жирні кислоти мають унікальні переваги та відіграють свою роль у функціонуванні організму, тому найздоровіша дієта — це та, яка містить різноманітні жири.
Експерт називає найкращою олією олію льону. Оскільки вона багата омега-3 жирними кислотами, але має низьку температуру димлення.
Для приготування їжі дієтолог радить використовувати олію авокадо та оливкову. Шарп поділилася:
Обидва види мають дійсно чудові, сприятливі профілі мононенасичених і поліненасичених жирів, тому, ймовірно, вони знижують рівень ЛПНЩ, який є поганим холестерином, і підвищують рівень ЛПВЩ
Зазначається, що олія авокадо містить 50% денної норми вітаміну D і багато інших антиоксидантів. Дієтолог рекомендує використовувати нерафіновану олію, оскільки процес рафінації виснажує деякі важливі поживні речовини. Але ці види зазвичай дорожчі та мають менший термін зберігання.
Гарвардські вчені дійшли висновку, що темний шоколад продовжує життя. Він має досить високий рівень антиоксидантів, що дозволяє поліпшити кров'яний тиск і зміцнити імунітет.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!