Цей фрукт значно знижує ризик інсульту: підходить усім
У ньому міститься багато калію, який контролює рівень кров'яного тиску та зменшує шкоду натрію

Цей фрукт знижує ризик інсульту / Фото: rawpixel.com/Freepik
Інсульт вважається одним із найнебезпечніших захворювань, адже воно б'є по найціннішому органу людини - мозку. Він несподівано настає і надовго перетворює життя на пекло. Захиститися від страшної хвороби частково можна за допомогою правильного харчування, але й воно не дає гарантій.
Деталі
Однак є продукти, вживання яких благотворно впливають на артеріальний тиск, що значно знижує ризик інсульту. І одним із таких є звичайні абрикоси.
Нагадаємо, що саме високий рівень АТ навантажує нирки, серце, мозок і судини, які з часом можуть просто не впоратися з покладеною на них відповідальністю.
Лікарі та дієтологи рекомендують включати в дієту велику кількість свіжих овочів і фруктів, щоб мінімізувати ймовірність низки захворювань. Якщо ви станете їсти абрикоси, то калій у них нормалізує тиск.
У ста грамах цього літнього фрукта міститься 33% від добової норми цього мікроелемента. Тобто, достатньо з'їдати кілька плодів, щоб отримати приблизно 1162 мг калію. За цим показником абрикоси обігнали навіть широко відомі своїми корисними властивостями банани, в яких міститься лише 358 мг калію.
Завдяки цьому елементу організму легше підтримувати здоровий тиск, оскільки він захищає від шкідливих наслідків підвищеного вживання натрію.
Раніше ми розповідали, як банани впливають на здоров'я, і чому цей фрукт слід їсти частіше.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!