ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Чому корисно їсти чорнослив: думка американського дієтолога

Здоров'я 15:38 - 19 червня 2023

Чорнослив містить клітковину та запобігає захворюванням кісток

Чому корисно їсти чорнослив: думка американського дієтолога

Чому корисно їсти чорнослив: думка американського дієтолога / фото: pixabay

Чорнослив містить клітковину, а ще полегшує стан при захворюванні кісток. Дієтолог Крістофер Мор радить включити чорнослив до свого раціону.

Деталі

Фахівець зазначив, що у 100 грамах чорносливу міститься 7 грамів клітковини. Щоденна норма клітковини для жінок – 22-28, для чоловіків 28-34 грамів.

Окрім вмісту клітковини чорнослив також має інші властивості. Так, за словами дієтолога, американські ортопеди довели, що щоденне вживання сухофрукта запобігає втраті кісткової маси.

Чорнослив допомагає боротися з остеопорозом та іншими захворюваннями, що руйнують кістки. Особливо продукт корисний для літніх жінок.

Дорослі жінки, у яких діагностували остеопенію – зниження мінеральної щільності кісток, взяли участь у дослідженні. Результат дослідження показав, що при вживанні 5-6 сухофруктів в день протягом півроку зупинялася втрата кісткової маси.

Таку ж кількість чорносливу необхідно з’їдати при серцевих недугах і захворюваннях, що супроводжуються запальними процесами.

Ці продукти вбивають ваші судини: викресліть їх із раціону.

Джерело: Nova MED

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин