Чому корисно їсти чорнослив: думка американського дієтолога
Чорнослив містить клітковину та запобігає захворюванням кісток

Чому корисно їсти чорнослив: думка американського дієтолога / фото: pixabay
Чорнослив містить клітковину, а ще полегшує стан при захворюванні кісток. Дієтолог Крістофер Мор радить включити чорнослив до свого раціону.
Деталі
Фахівець зазначив, що у 100 грамах чорносливу міститься 7 грамів клітковини. Щоденна норма клітковини для жінок – 22-28, для чоловіків 28-34 грамів.
Окрім вмісту клітковини чорнослив також має інші властивості. Так, за словами дієтолога, американські ортопеди довели, що щоденне вживання сухофрукта запобігає втраті кісткової маси.
Чорнослив допомагає боротися з остеопорозом та іншими захворюваннями, що руйнують кістки. Особливо продукт корисний для літніх жінок.
Дорослі жінки, у яких діагностували остеопенію – зниження мінеральної щільності кісток, взяли участь у дослідженні. Результат дослідження показав, що при вживанні 5-6 сухофруктів в день протягом півроку зупинялася втрата кісткової маси.
Таку ж кількість чорносливу необхідно з’їдати при серцевих недугах і захворюваннях, що супроводжуються запальними процесами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!