Для особливих гурманів: у Фінляндії випустили вид пива, звареного на гусячому посліді
Виробник планує випустити напої з травами і лишайником

Фото: Getty Images/Автор - Sean Gallup
Фінляндське місто Лахті, яке отримало цього року титул Зеленої столиці Європи, вирішило виправдати свій статус і зварило пиво на гусячому посліді. Ідея незвичайного напою з'явилася у міської мерії, а втілила її в життя місцева пивоварня.
Латхі є найбільш екологічно чистим містом - тут переробляють або повторно використовують 97% відходів. Влада вирішила не зупинятися на досягнутому, і прийняла рішення використовувати з користю гусячий послід.
Працівники броварні пройшлися по парках і зібрали відходи. Крім видобутку головного пивного інгредієнта, місцеві жителі навели порядок в громадських місцях. За допомогою зібраного посліду пивовари коптили солод, який надав напою "унікальний смак".
На цьому різноманітність місцевих напоїв не закінчується. Незабаром буде виготовлено пиво на основі трав і лишайника. Алкогольні новинки надійдуть у продаж в кінці серпня.
Раніше ми інформували, фермер винайшов спосіб майнити криптовалюту на коров'ячому гної.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!