Вчені розповіли, чим небезпечний дефіцит омега-3 в організмі
Окрім куріння та алкоголю існує не менш важливий фактор впливу на організм

Фото: Pixabay/Автор- Steve Buissinne
Американський журнал клінічного харчування опублікував результати дослідження Framingham, до якого долучились 2,5 тисячі людей похилого віку. Виявилось, що регулючи рівень омега-3 в організмі, ви можете уникнути ранньої смерті.
Індекс омега-3 вказує на кількість поліненасичених жирних кислот – ЕПК і ДГК в мембранах еритроцитів. Допустимим вважається індекс омега-3 на рівні 8%. Якщо у вас рівень нижче 4%, то ви знаходитесь в зоні ризику серцево-судинних захворювань.
Також вчені зазначають про існування так званої шкали ризику Фрамингема. Її розробили відповідно до восьми вихідних стандартних факторах ризику: вік, стать, куріння, лікування гіпертонії, статус діабету, систолічний артеріальний тиск, загальний холестерин (TC) і холестерин ЛПВЩ. Вони також впливають на ранню смертність.
Тепер перейдемо до самого дослідження. Протягом 7,5 років науковці спостерігали за людьми, віком від 66 до 73 років. Ті, у кого був високий індекс омега-3 , мали на 33% нижчий ризик передчасної смертності.
Ці дані допоможуть скласти необхідний раціон для нормального здоров'я, особливо для людей похилого віку. Лікарі наголошують, варто вживати жирну рибу, насіння льону, а також рослинні олії та горіхи. Доктор філософії, FCNS-SCN, провідний дослідник в цьому експерименті заявив:
Цікаво відзначити, що в Японії, де середній індекс Омега-3 перевищує 8%, очікувана тривалість життя приблизно на п'ять років більше, ніж в Сполучених Штатах, де середній індекс Омега-3 становить близько 5.%. Отже, на практиці вибір дієти, що змінює індекс Омега-3, може продовжити життя.
Радимо вам почитати про нові нетипові фактори ризику ранньої смерті.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!