Вчені знайшли тисячі унікальних хімічних сполук у популярному алкогольному напої
Пиво виявилось надзвичайно хімічно складним напоєм

Фото: Getty Images/Автор - Oli Scarff
Німецькі вчені за допомогою мас-спректрометрії вивчили хімічний склад 467 сортів пива із сорока країн світу.
Мас-спектрометр – це прилад, який перетворює атоми речовини у іони і за їх струмом визначає тип хімічної сполуки і її концентрацію.
Виявилось, що будь-яке пиво із проаналізованих можна описати 7700 хімічними формулами, у яких бере участь 25 складних молекул. Ці молекули можуть утворити 100 тисяч різних речовин, 80% з яких невідомі науці й більше ніде не зустрічаються. Всі ці речовини впливають на колір, смак та аромат пива і чим складніший процес варіння сорту, тим складнішим він буде й хімічно.
Ми також повідомляли, що вчені створили новий метод контрацепції.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!