Зроблене з міцелію та приправ: американські вчені створили грибне м'ясо
Наступного року його планують запустити у продаж в США

Вчені створили рослинне м'ясо. Фото: Unsplash/Автор- Wesual Click
Компанія Meati розробила цільне м’ясо з ферментованого міцелію, яке схоже за структурою на звичайні шматки тваринного аналога. Тайлер Хаггінс, співзасновник стартапу підкреслив, що новинка цілком безпечна для споживання:
М’ясо Meati — це поживний цільно-харчовий білок, що застосовує лише частину інгредієнтів, які йдуть на виготовлення рослинного м’яса. По суті, кінцевий продукт — це просто міцелій з приправами.
Таке м'ясо менш калорійне, оскліьки містить менше натрію та насичених жирів, ніж в інших м’ясних продуктах рослинного походження. Виробники зазначають, аби створити такий самий білок за допомогою сої, необхідного використати у сім разів більше землі.
Порція розміром 140 г має 25 г білка та третину добової норми клітковини.

Засновники стартапу витратили чимало часу для роботи з міцелієм та способами його застосувань. Ідея використати його як структуру для створення поживної повноцінної білкової альтернативи м’ясу пройшла успішне випробування. Уже зовсім скоро американці зможуть протестувати смак:
Ми раді почати тестування на початку наступного року, а потім будемо стратегічно масштабуватись по торговельних каналах, щоб зробити Meati більш доступним для споживачів на національному рівні.
Читайте про те, як ізраїльський стартап створив штучне м'ясо.
Також подивіться, які незвичні воскові яблука, схожі на азіатську грушу, виростили тайські вчені.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!