Як зробити пісну страву смачною: 5 способів
Поверніть смак і насиченість своїм рецептам

Як повернути смак надто пісній страві / Фото: Pixabay
Ви коли-небудь дотримувалися рецепта, а потім виявляли, що він якийсь... не такий? Ось кілька порад про те, як перетворити вашу звичайну їжу на щось геніальне.
Сіль
Як пише Самін Носрат у своїй книзі, дуже важливо правильно використовувати сіль.
Додавайте її в потрібній кількості, в потрібний час і в правильній формі. Менша кількість солі, застосована під час приготування їжі, часто робить більше для покращення смаку, ніж більша кількість, додана за столом.
Проте навіть якщо ви посолили їжу перед приготуванням, іноді потрібно досолити на смак в кінці, щоб підкреслити й доповнити інші інгредієнти. Це те, що часто роблять з супом, песто і томатним соусом. Додавайте потроху, поки не будете задоволені результатом.
Важливо також користуватися правильною сіллю. Обирайте сіль з пластівцями. Дрібну морську або кухонну сіль, що швидше розчиняється, залиште для тих випадків, коли хочете, щоб вона злилася з готовою стравою.
Ще один спосіб – використовувати продукти, Серед яких соєвий соус, рибний соус, сир пармезан і вустерширський соус.
Кислота
Один з моїх улюблених способів оживити прісну страву – додати в неї трохи кислоти. Такі інгредієнти чудово підходять, особливо якщо ви намагаєтеся готувати з меншою кількістю солі. Це одна з причин, чому я намагаюся завжди мати принаймні один лимон у своєму холодильнику. Вичавлений лимонний сік може оживити суп або рагу і навіть стейк, приготований на грилі або на пательні. Якщо ви хочете завжди мати під рукою сік або цедру для приправ, спробуйте заморозити їх невеликими порціями, наприклад, у формі для льоду. Заморожений сік або цедру можна додавати прямо в гарячий суп або рагу.
Не забувайте також про оцти. Хересний оцет – мій улюблений засіб для приправлення готових страв, хоча сидровий і рисовий оцти теж добре підходять. Звичайний дистильований білий оцет я вважаю дещо різким і однотонним для цієї мети. Бальзамічний оцет може заграти в правильних обставинах, якщо ви пам'ятаєте про його темний колір і солодкість.
Перець чилі
Додавання чогось гострого – надійний спосіб виправити недосолену страву. І тут є з чого вибрати.
Варіанти гострих соусів охоплюють весь світ, незалежно від того, чи цікавить вас харісса, шрірача, каджунський гострий соус з перцем (наприклад, табаско) або інший смаковий профіль. Оскільки толерантність до гострої їжі варіюється, зазвичай краще дозволити кожному відвідувачу вибрати тип і кількість гострого соусу, якому він віддає перевагу, що стосується й інших варіантів, перелічених тут.
Подрібнений червоний перець - ще один доступний варіант, який можна зберігати на полиці. Якщо вам потрібна більш м'яка гострота, зверніть увагу на пластівці чилі Урфа з Туреччини або перець в стилі Алеппо, який походить з Сирії, але зараз зазвичай постачається з Туреччини.
Не забувайте також про гострі приправи з більшою кількістю інгредієнтів. Відомо, що мені вдавалося покращити страву за допомогою купи кімчі або ложки чилі-крисп.
Цукор
Мета не в тому, щоб виправити страву, зробивши її цукристою, і якщо ви додасте трохи цукру або подібного інгредієнта до чогось пікантного, навряд чи ви відчуєте солодкий смак. Але, як і у випадку з сіллю, розумна кількість чогось із цукром, навіть чайна ложка, може підсилити інші смаки й принести баланс.
Так, так, саме тому можна додати дрібку цукру до томатного соусу. Кілька крапель меду – в домашній вінегрет, щоб збалансувати кислоту і, як бонус, допомогти емульгувати заправку. Мед, кленовий сироп або агава можуть піднести миску з вівсянкою або навіть м'якими, недозрілими фруктами, з якими ми всі стикалися.
Свіжа зелень
Щоб гарантувати збереження кольору та аромату, свіжі трави часто додають наприкінці приготування, що робить їх простим рішенням для неяскравих страв. Петрушка здатна на набагато більше, ніж просто прикрашати страву, і це чудовий спосіб додати останній штрих злегка гіркуватого, освіжаючого і трав'янистого.
Чебрець, цибуля-шалот, базилік і шніт-цибуля – інші напористі добавки, з якими можна погратися.
Нещодавно ми розповідали, які види мікрозелені ви можете виростити вдома.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!