Як по максимуму використовувати обмежений простір на кухні
Іноді це буває складно

Як по максимуму використовувати обмежений простір на кухні / Фото: Pixabay
Існують певні аспекти приготування їжі, такі як майстерність або техніка, які можна покращити за допомогою належних інструкцій та практики. Ви можете освоїти основні прийоми роботи з ножем, навчитися робити ідеальну скоринку для пирога і стати майстром гриля.
Але коли справа доходить до розміру вашої кухні, ви часто змушені мати справу з тим, що вам дали. Обмежена робоча поверхня не тільки зменшує простір для приготування їжі, але й може знизити творчий потенціал кулінарів.
З усім тим, ви можете багато чого зробити, щоб отримати максимальну користь від ситуації без дорогого капітального ремонту. Ось п'ять способів, як отримати максимум користі з обмеженого простору на вашій кухні.
Звільніть якомога більше місця
Перш за все, вам доведеться прийняти кілька важких рішень щодо того, які прилади ви використовуєте досить часто, щоб вони заслуговували на постійне місце на вашій стільниці. Для любителів кави з високим вмістом кофеїну кавоварка може бути на першому місці. Любителі бобових, зернових і тушкованих страв можуть обрати мультиварку. Любителям випічки варто звернути увагу на міксер з підставкою. Людям, які постійно перебувають у русі, може знадобитися легкий доступ до тостера щоранку. Все залежить від того, як ви готуєте і що найкраще підходить саме вам. Все інше повинно знаходити місце в шафі або коморі, щоб діставати його тільки в разі потреби.
Оптимізуйте площу робочої поверхні
Оптимізація - це переосмислення деяких стандартних предметів і зон на вашій кухні. Замість великої полиці для посуду, яка стоїть поруч з мийкою, знайдіть таку, що стоїть над мийкою, щоб звільнити дорогоцінний простір, або ж придбайте сушильні килимки, які можна прибрати, коли вони вам не потрібні. Придбайте обробну дошку, яку можна поставити над мийкою або плитою, щоб залишити місце для всього іншого. Використовуйте розбірну багатоярусну охолоджувальну стійку не лише для випічки, а й для збору всього обладнання та інгредієнтів, необхідних для рецепта.
Практикуйте мистецтво мізансцен
"Mise en place" - це французький термін, який приблизно перекладається як "поставити на місце". З кулінарної точки зору, це вигадливий спосіб заохотити людей зібрати всі необхідні інструменти для рецепта і виконати всю підготовчу роботу перед початком готування. Це не тільки врятує вас від усвідомлення того, що у вас закінчився той самий інгредієнт, який вам потрібен, від пошуків потрібної мірної склянки в останню секунду, та й загалом дозволить вам швидше виконати рецепт, але це також означає, що вам не доведеться в останню хвилину шукати місце, щоб нарізати курку, щоб додати її в каструлю з супом.
Чистота в процесі приготування
Закінчили зі спеціями? Ставте баночки назад у шафу. Закінчили терти сир? Вимийте тертку і відкладіть її подалі (або принаймні покладіть в посудомийну машину). Більше не потрібна банка з оливками? Час поставити її назад у холодильник. Якщо ви приберете все, що вам більше не потрібно, у вас з'явиться місце для каструль і сковорідок, коли ви знімете їх з плити або з духовки, замість того, щоб застрягти з гарячою сковорідкою в руках і намагатися зрозуміти, що з нею робити. До того ж, це значно пришвидшить прибирання в кінці готування.
Нехай це буде просто і зрозуміло
Скільки б ви не шукали обхідних шляхів для вирішення проблеми нестачі місця на столі, краще не обтяжувати себе спробами втиснути одну каструлю в отвір розміром з іншу. Іноді - особливо в напружені будні, коли ви годуєте голодну сім'ю - вам доводиться зіткнутися з реальністю того, що ви можете зробити на кухні, і дотримуватися більш практичних страв, які вимагають обмеженої роботи з підготовки і забруднюють найменшу кількість посуду.
Нещодавно ми розповідали, як підібрати ідеальний розмір телевізора.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!