"Зозуля": Вінницька каша з маком поповнила список нематеріальної спадщини України
Традиція приготування та споживання каші "Зозуля" з Вінниччини офіційно увійшла до списку нематеріальної культурної спадщини України

Фото: mcip.gov.ua
Україна – це не лише мальовничі пейзажі та велична історія. Це ще й багата культура, невід'ємною частиною якої є кулінарні традиції. Кожен регіон країни має свої особливі страви, які передаються з покоління в покоління.
Деталі
Нещодавно традиція приготування та споживання каші "Зозуля" отримала офіційне визнання на рівні країни. Її було включено до переліку нематеріальної культурної спадщини України.
Особливості страви:
- Готується з пшона, маку, масла, молока, цукру, солі та яєць.
- Має ніжний, солодкуватий смак з чорними вкрапленнями маку, що нагадує рябеньку пташку зозулю.
- Довго томиться в печі для досягнення незвичайного смаку.
Традиція передається з покоління в покоління від старших жінок до молодших. Останнім часом знання про приготування каші "Зозуля" передаються й чоловікам.
Це визнання допомагає зберегти унікальну кулінарну традицію. Та підкреслює багатство та різноманіття української нематеріальної культурної спадщини.
4 нові елементи увійшли до переліку нематеріальної культурної спадщини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!