ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

"Зозуля": Вінницька каша з маком поповнила список нематеріальної спадщини України

Суспільство 20:12 - 28 лютого 2024

Традиція приготування та споживання каші "Зозуля" з Вінниччини офіційно увійшла до списку нематеріальної культурної спадщини України

"Зозуля": Вінницька каша з маком поповнила список нематеріальної спадщини України

Фото: mcip.gov.ua

Україна – це не лише мальовничі пейзажі та велична історія. Це ще й багата культура, невід'ємною частиною якої є кулінарні традиції. Кожен регіон країни має свої особливі страви, які передаються з покоління в покоління.

Деталі

Нещодавно традиція приготування та споживання каші "Зозуля" отримала офіційне визнання на рівні країни. Її було включено до переліку нематеріальної культурної спадщини України.

Особливості страви:

  • Готується з пшона, маку, масла, молока, цукру, солі та яєць.
  • Має ніжний, солодкуватий смак з чорними вкрапленнями маку, що нагадує рябеньку пташку зозулю.
  • Довго томиться в печі для досягнення незвичайного смаку.

Традиція передається з покоління в покоління від старших жінок до молодших. Останнім часом знання про приготування каші "Зозуля" передаються й чоловікам.

Це визнання допомагає зберегти унікальну кулінарну традицію. Та підкреслює багатство та різноманіття української нематеріальної культурної спадщини.

4 нові елементи увійшли до переліку нематеріальної культурної спадщини.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин