Не кладіть це у блендер: продукти, які краще не збивати
Деякі з пунктів нашого списку можуть вас здивувати

Які продукти не можна класти в блендер / Фото: Freepik
У вас коли-небудь був блендер, який працював лише кілька років? Звичайний блендер, який призначений для приготування смузі, соусів тощо. Якщо вам доводиться міняти блендери частіше, ніж хотілося б, це може бути пов'язано з тим, що певні продукти пошкоджують леза та механізми.
Більшість людей вважають, що в блендер можна класти все, що завгодно, але існують інші прилади, які краще підходять для певних продуктів, наприклад, кухонні комбайни та кавомолки. Щоб ваш блендер витримав випробування часом, не використовуйте його з цими шістьма предметами.
Гарячі рідини або їжа
Ви коли-небудь бачили рецепт супу, в якому йдеться про те, що для отримання більш однорідної консистенції потрібно перебити все в блендері? Подумайте ще раз! Помістивши дуже гарячі інгредієнти в блендер, ви можете не тільки обпекти руки, але й зіпсувати прилад. Якщо у вас немає занурювальної насадки, просто покладіть гарячі інгредієнти в миску, доки вони не охолонуть. Потім змішайте!
Кава в зернах
Справа ось у чому: технічно ви можете використовувати блендер як кавомолку, але це не дуже розумний вибір. Це тому, що з часом подрібнення грубих кавових зерен призведе до того, що леза блендера затупляться. Але, що більш важливо, ви ніколи не отримаєте рівномірно подрібнені зерна через форму блендера.
Лід
Як і у випадку з кавовими зернами, лід не варто класти в блендер, оскільки він може пошкодити прилад, затупити леза, і лід не буде належним чином подрібнений. Але як щодо додавання льоду в смузі та коктейлі? Це виняток, оскільки інші інгредієнти допоможуть розбити лід - тільки не перевантажуйте блендер!
Сухофрукти
Коли справа доходить до подрібнення фруктів у блендері, свіжі або заморожені фрукти завжди є найкращим варіантом. Додавання сухофруктів у соус або маринад може здатися гарною ідеєю, але не тоді, коли цей соус готується в блендері. Шкіряста, жорстка текстура сухофруктів у поєднанні з липкою внутрішньою частиною - це рецепт катастрофи.
Картопля
Це може шокувати, але класти картоплю в блендер - велике "ні-ні". За кілька хвилин після подрібнення печеної картоплі крохмаль і рідина створять текстуру, схожу на клейку гумку. Якщо ви хочете приготувати шовковисте пюре, завжди використовуйте товкачку або м'ясорубку; блендер - не найкращий варіант.
Мигдаль (та інші горіхи)
Так, ми знаємо, як готують мигдальне молоко, але чи знаєте ви, що цільні горіхи можуть зіпсувати ваш блендер безповоротно? При приготуванні молока на рослинній основі з нуля ключовим моментом є замочування горіхів у воді, щоб розм'якшити їх перед змішуванням. Якщо вам потрібні горіхи, такі як мигдаль або кеш'ю, для салатів або десертів, найкраще подрібнити їх ножем.
Нещодавно ми розповідали, як перевірити свіжість яєць.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!