ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як легко відкрити кокос за 6 кроків: поради

Суспільство 18:46 - 30 квітня 2024

Це не так страшно, як може здатися!

Як легко відкрити кокос за 6 кроків: поради

Як легко відкрити кокос за 6 кроків / Фото: Pixabay

Якщо ви коли-небудь бачили, як хтось розколює свіжий кокос, ви вже знаєте, що це нелегка справа. Насправді, якщо ви не відкриєте кокос належним чином, ви можете серйозно поранитися - але нехай це вас не зупиняє! Кокоси містять важливі поживні речовини, такі як антиоксиданти та корисні жири, а також мають антибактеріальну дію, що робить їх чудовим доповненням до таких страв, як йогурти та смузі. Вони також мають незліченні переваги для здоров'я. Доведено, що вони допомагають контролювати рівень цукру в крові, вагу та покращують здоров'я серця.

Хоча розколювання кокосового горіха може здатися страшним, це не так складно, як ви думаєте. Після того, як ви переконалися, що кокос стиглий, потрібно виконати шість простих кроків, які допоможуть вам витягти молоко і воду, а також видалити лушпиння з плоду.

Перш ніж відкрити кокос, переконайтеся, що він стиглий. На верхівці кокоса ви помітите три "вічка". Просто притисніть великий палець до вічок, щоб визначити, чи вони м'які та сухі. Якщо так, кокос готовий до вживання!

Нагрівання може полегшити розколювання кокоса. Помістіть кокос у мікрохвильову піч приблизно на 30 секунд або в духовку на кілька хвилин, перш ніж відкривати його.

Що вам знадобиться

  • Молоток
  • Викрутка
  • Ніж для чищення (або ніж для масла)
  • Овочечистка
  • Герметичний контейнер для зберігання продуктів
  • Банка

Інструкції

  • Постукайте по кокосу

Щоб дістатися до кокосового молока та води, використовуйте молоточок. Обережно постукайте по найм'якшому вушку кокоса.

  • Злийте воду

Злийте кокосове молоко і воду в скляну банку і зберігайте в холодильнику до двох днів.

  • Покладіть кокос у духовку

Щоб прискорити процес розкриття, поставте кокосовий горіх у духовку за температури 190 градусів на 10 хвилин або до появи тріщини.

  • Видаляємо лушпиння

Обережно дістаньте кокос з духовки і проведіть викруткою вздовж тріщини, щоб зняти зовнішню шкірку або "лушпиння". Якщо тріщина не з'явилася, обережно постукайте молоточком ще раз.

  • Відокремте кокосову м'якіть

Після того, як кокос розколовся, використовуйте ніж для чищення або ніж для масла, щоб відокремити лушпиння від м'якоті.

  • Зберігайте кокос

Після видалення лушпиння, використовуйте овочечистку, щоб дістатися до м'якоті кокоса. Зберігайте кокос в холодильнику в герметичному контейнері до п'яти днів або в морозильній камері до шести місяців.

Нещодавно ми розповідали як запобігти злипанню макаронів.

Джерело: Real Simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин