ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

10 кухонних інструментів, які значно полегшать вам життя

Суспільство 15:48 - 07 травня 2024

Ви здивуєтеся, як раніше обходилися без цього

10 кухонних інструментів, які значно полегшать вам життя

10 кухонних інструментів, які значно полегшать вам життя / Фото: Pixabay

Незалежно від того, чи плануєте ви їжу на тиждень наперед, чи через 15 хвилин після того, як зайшли у двері, кожен домашній кухар знає, що наявність правильного кухонного інструменту може заощадити дорогоцінний час. Може виникнути спокуса заставити кухню всілякими спеціальними гаджетами, якими ви скористаєтесь лише один раз, а потім швидко забудете про них (привіт, слайсер для авокадо), але не варто цього робити. Замість цього ми рекомендуємо вам зупинити свій вибір на універсальних кухонних інструментах, які допоможуть вам стати більш ефективним кулінаром.

Лопатка для риби

Вона не тільки для риби! Ви дійсно не можете перевершити універсальність лопатки для риби. Її також використовують, щоб перевертати яйця та млинці.

Щипці

Незалежно від того, чи готуєте ви просту вечерю на вихідні, чи готуєтесь до вишуканої званої вечері, вам знадобляться щипці. Щипці мають велику довжину і міцний захват, що робить їх зручними для виконання безлічі завдань. Вони необхідні для перевертання овочів на грилі, підкидання салатів, перемішування макаронів, подачі локшини і навіть для елегантного накриття страв.

Кухонні ножиці

Рід Шиллінг, шеф-кухар і власник консервної компанії Shilling Canning Company у Вашингтоні, округ Колумбія, використовує їх для розрізання шпагату, марлі, кінців квасолі, снігового горошку і стручкової квасолі, розщеплення хвостів омарів прямо по панциру, не розрізаючи м'ясо, чищення креветок без видалення панцирів тощо. Деякі кухарі навіть вважають за краще використовувати кухонні ножиці замість ножа для нарізки зелені.

Кулінарний шпатель

Після лопатки для риби, кулінарний шпатель є одним з найкорисніших багатоцільових кухонних інструментів. Його часто використовують для намазування глазурі та начинки, але ще один спосіб його використання - це підбирати продукти з таці або зі сковорідки. Він невеликий і дозволяє контролювати й зберігати стабільність. Він каже, що ви також можете використовувати його як ложку, щоб перемішувати або пробувати страви на смак.

Картоплем'ялка

Очевидно, що цей кухонний інструмент чудово підходить для розтирання картоплі, але, за словами шеф-кухаря ButcherBox Ешлі Лонсдейл, він також добре підходить і для інших кухонних завдань. Вона рекомендує його для ефективного подрібнення м'ясного фаршу, розбивання авокадо або пюре з бананів для бананового хліба.

Мікрорубанок

Улюблений як шеф-кухарями, так і домашніми кулінарами, мікрорубанок - це ідеальний кухонний інструмент, який заощаджує час і набагато простіший у використанні, ніж терка для дрібної стружки. Використовуйте його, щоб натерти пармезан, свіжий імбир або часник, спеції, такі як мускатний горіх, або натерти цедру цитрусових, а також для приготування шоколадної стружки.

Силіконовий скребок

Це швейцарський армійський ніж серед кухонних інструментів для випічки. Шеф-кухар Ядіра Стамп з Esencias Panameñas у Вашингтоні, округ Колумбія, використовує вигнуту сторону скребка, щоб зішкребти краї миски під час приготування будь-якого виду тіста або щоб вибити тісто чи збиті вершки з чаші для змішування. Плоскою стороною вона розрізає тісто перед зважуванням або наданням йому форми, зішкрябує тісто, що прилипло до стільниці, або розгладжує глазур на тортах.

Ситечко для чаю

Чайне ситечко - корисний інструмент, який варто мати під рукою, і, звичайно ж, чудово підходить для проціджування чаю. Їх також можна використовувати для просіювання цукрової пудри, знежирених бульйонів і соусів, і навіть як фільтр для раковини, каже Янг.

Сковорідка-гриль

Якщо ви хочете підсмажити помідори, томати, часник, підсмажити хліб, приготувати тортильї або млинці, це ваш найкращий друг, каже Іліана де ла Вега, шеф-кухар і власниця ресторану El Naranjo в Остіні, штат Техас. Вона також використовує її для підтримання тепла: якщо поставити каструлю на сковорідку на повільному вогні, це чудовий спосіб розсіяти тепло і зберегти соус теплим, не пересушивши його, каже вона. На ній також можна випікати піцу.

Тестер для торта

Цей простий предмет корисний не лише для перевірки готовності випічки, каже Бретт Едланд, виконавчий шеф-кухар готелю The Resort at Paws Up у Гріноу, штат Монтана. Він використовує тестер для випічки, щоб перевірити готовність м'яса та овочів, а також для того, щоб зняти поліетиленову плівку, серед іншого.

Нещодавно ми розповідали про 8 речей у домі, які ви прибираєте занадто часто.

Джерело: Martha Stewart

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин