ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

3 види ножів, які потрібні кожному на кухні

Суспільство 09:35 - 08 травня 2024

Жодна кухня не обходиться без цих основних інструментів

3 види ножів, які потрібні кожному на кухні

3 види ножів, які вам потрібні / Фото: Pixabay

Ножі, призначені для нарізання, різання, нарізки кубиком, бувають найрізноманітніших форм і розмірів, що збиває з пантелику. Які типи ножів вам насправді потрібні? Для щоденного використання вам знадобляться лише три основних. Дізнайтеся, чому кухарський ніж, ніж з зубчиками і ніж для чищення є основним тріо для майже всіх завдань з нарізання. Вважайте ці ножі інвестицією; ви будете користуватися ними щодня, тому зберігайте їх дбайливо і доглядайте за ними, щоб леза залишалися гострими.

Ніж із зубчиками

Зазубрений ніж іноді називають ножем для хліба, оскільки його пилкоподібна кромка розрізає хліб, бублики та тістечка з меншою кількістю крихт, ніж у інших ножів. Зазубрене лезо дозволяє уникнути роздавлювання м'яких хлібобулочних виробів. Це також найкращий інструмент для м'якої, соковитої нарізки м'яких продуктів, таких як помідори та персики. Краще віддавати перевагу зубчастим ножам зі зміщеною ручкою, яка забезпечує більший контроль (і зберігає зап'ястя) при нарізанні дрібних інгредієнтів, таких як шоколад і горіхи.

Кухарський ніж

Привітайтеся з найкращою робочою конячкою: як випливає з назви, ніж шеф-кухаря - ідеальний вибір для нарізки м'яса, овочів і не тільки. З ним нарізка, подрібнення, нарізання кубиками та фарш перетвориться з рутинної роботи на справжню розвагу. Не забудьте розчавити часник пласкою стороною! Шеф-ніж має широке, жорстке, трикутне лезо. Існує багато різних стилів кухарських ножів. Зверніть увагу, що довші леза роблять нарізку більш легкою, але для більшості домашніх кухарів підійде середня модель.

Ніж для чищення

Ніж для чищення невеликий, але потужний. Він має коротке лезо, що дозволяє точно обрізати, видаляти серцевину та чистити. Ви будете використовувати його, щоб спритно чистити полуницю, вирізати серцевину з помідорів і розбирати креветки, а також виконувати інші підготовчі завдання. Існує кілька типів ножів для чищення. Окремий тип ножа для чищення - це ніж у формі пташиного дзьоба або вигнутий овочевий ніж. Він має яскраво виражену увігнуту форму і використовується для гарнірів. Він також зручний для видалення картопляних вічок.

Нещодавно ми розповідали про 10 розумних способів використання вощеного паперу в побуті.

Джерело: Martha Stewart

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин