ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Держпродспоживслужба: в Україні діють спрощення для виробників харчових продуктів щодо маркування

Суспільство 13:10 - 15 травня 2024

В яких випадках виробники можуть скористатися таким правом

Держпродспоживслужба: в Україні діють спрощення для виробників харчових продуктів щодо маркування

Фото: pexels.com

Держпродспоживслужба нагадала, що наразі в Україні діють певні спрощення для виробників харчових продуктів стосовно маркування продукції власного виробництва внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану. Це було зроблено з метою забезпечення продовольчої безпеки держави та застосування ризик-орієнтованого підходу при здійсненні заходів державного контролю за харчовими продуктами, кормами та іншими товарами.

Деталі

Зокрема, Уряд ухвалив Постанову від 03.03.2022 №186 "Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану", якою передбачено, що на період дії воєнного стану:

  • обов’язкова інформація про харчовий продукт, що зазначається на його маркуванні відповідно до статті 6 Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів" (крім інформації, яка зазначається відповідно до пунктів 1, 5 і 6 частини першої статті 6 зазначеного Закону), може відрізнятися від фактичних параметричних значень цього продукту;
  • обов’язкова інформація на маркуванні харчового продукту, яка зазначається відповідно до пункту 3 частини першої статті 6 зазначеного Закону, може відрізняється від фактичного складу цього продукту. При цьому споживача необхідно у будь-який можливий спосіб поінформувати про наявність речовин у харчовому продукті, які можуть спричинити алергічні реакції або непереносимість.

Таким чином, на даний момент обов’язковою і виключно достовірною інформацією на маркуванні харчового продукту є:

  • назва харчового продукту;
  • кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;
  • мінімальний термін придатності або дата "вжити до";
  • перелік речовин та харчових продуктів, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість (за наявності).

Раніше ми писали про те, що в Україні запрацював Кабінет водія для бізнесу.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин