ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Що треба знати про індукційну плиту: плюси та мінуси

Суспільство 20:27 - 22 серпня 2024

Ретельно подумайте

Що треба знати про індукційну плиту: плюси та мінуси

Що треба знати про індукційну плиту: плюси та мінуси / Фото: Freepik

Індукційні варильні панелі виглядають майже так само, як і стандартні варильні панелі з гладкою поверхнею, але вони мають набагато більше переваг, ніж здається на перший погляд. Функціонально індукційні плити значно відрізняються від звичайних електричних, що робить їх безпечнішими, екологічнішими та швидшими, ніж інші варильні панелі. Існують окремо стоячі, висувні та вбудовувані моделі, тому ви можете вибрати найкращу індукційну плиту, яка ідеально впишеться у ваш простір.

Нижче ми пояснили, що таке індукційна варильна поверхня, як вона функціонує, а також виклали плюси і мінуси, щоб ви могли вирішити, чи підходить вам індукційна панель.

Що таке індукційна варильна поверхня?

Індукційна варильна поверхня - це варильна поверхня з електромагнітним полем, розташованим під нею. При увімкненні електромагнітне поле реагує з магнітним посудом, створюючи тепло за рахунок передачі енергії.

Як працює індукційна плита?

Хоча індукційна плита використовує електрику для створення тепла, вона робить це не так, як електрична плита. Електричні плити використовують електрику для нагрівання елемента, розташованого під скляною кришкою або безпосередньо на варильній поверхні у вигляді спіралі.

Після цього варильна поверхня дуже сильно нагрівається. Коли каструля або сковорідка ставиться на варильну поверхню, тепло передається їй, причому значна частина цього тепла втрачається в процесі.

Індукційна варильна поверхня не використовує електроенергію для нагрівання самої плити. Замість цього електрика використовується для живлення електромагнітного поля під склом. Коли магнітну каструлю ставлять на варильну поверхню, магнітна реакція призводить до нагрівання каструлі. Цей прямий зв'язок ефективно нагріває сковорідку, не нагріваючи саму варильну поверхню.

Щоб готувати на індукційній варильній панелі, необхідно використовувати посуд, сумісний з індукцією. Це пов'язано з тим, що магнітне поле, яке індукційна варильна поверхня використовує для створення тепла, повинно реагувати на магнітний посуд.

Посуд з таких матеріалів, як алюміній, мідь і скло, не працюватиме з індукцією, оскільки ці матеріали не є магнітними, але традиційний посуд з нержавіючої сталі, чавуну, емальованого заліза та нікелю працюватиме.

Порада

Якщо ви не впевнені, чи підійде певний посуд для індукційної варильної поверхні, шукайте на етикетці слова "сумісний з індукцією". Навіть посуд, виготовлений з немагнітних матеріалів, іноді розробляється виробниками з магнітною основою, щоб зробити його сумісним з індукційною плитою.

Переваги індукційних варильних панелей

Як і будь-який інший тип варильних панелей, індукційні варильні панелі мають як переваги, так і недоліки, пов'язані з їхнім використанням.

Ось деякі з найважливіших переваг індукційних варильних панелей:

  • Безпека: Оскільки магнітне поле індукційної варильної панелі нагріває саму каструлю, а не варильну поверхню, вам не потрібно турбуватися про те, що вона нагріється, якщо ви забудете вимкнути її після того, як знімете каструлю з плити.
  • Енергоефективність: Індукційні варильні панелі є більш енергоефективними, ніж електричні та газові плити, що дозволяє заощаджувати ваші гроші та дбати про навколишнє середовище.
  • Легко миються: індукційні варильні панелі мають суцільноскляну варильну поверхню, так само, як у скляних або керамічних електричних варильних панелей. Таку суцільну поверхню набагато легше чистити, ніж газову плиту або традиційну електричну плиту з елементами котушки. Крім того, оскільки сама варильна поверхня не нагрівається, на ній набагато менше місця для пригорання їжі.
  • Швидкість приготування: Тепло, що утворюється внаслідок магнітної реакції індукційної варильної поверхні, не має собі рівних. Індукційні сковорідки нагріваються швидко і рівномірно, роблячи процес приготування їжі швидким і легким.

Мінуси індукційних варильних панелей

Індукційні варильні панелі також можуть мати деякі недоліки, ось деякі з них, про які необхідно знати:

  • Відсутність відчуття газу: саме полум'я газових плит є улюбленим серед кухарів. Його легко зчитувати та реагувати на нього, що є важливою частиною приготування їжі. Індукційні плити не мають полум'я або навіть світіння, тому деякі користувачі хочуть мати візуальне уявлення про тепло.
  • Потребують спеціального посуду: якщо ви переходите на індукцію, але ще не маєте відповідного посуду, приготуйтеся викласти додаткові гроші за сумісний з індукцією посуд.
  • Дорогі: індукційні варильні поверхні та плити, як правило, дорожчі, ніж їхні прямі конкуренти - електричні та газові плити. Крім того, перехід з газу на індукцію, швидше за все, вимагатиме від вас найму електрика для проведення відповідної електричної лінії.

Нещодавно ми розповідали, як почистити пральну машину за допомогою одного інгредієнта.

Джерело: The Spruce

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин