Всесвітній день хліба: від зернятка до буханця – шлях смачної історії
Святкуємо один з найдавніших і найважливіших продуктів людства та розкриваємо цікаві факти про хліб

Всесвітній день хліба / Фото: freepik
Сьогодні, 16 жовтня, відзначається Всесвітній день хліба та продовольства – свято, яке об’єднує людей з усього світу за спільним столом. Цей день нагадує нам про важливість хліба в нашому житті та про глобальну проблему голоду, яка турбує мільйони людей.
Деталі
Хліб – це не просто їжа, це символ достатку, гостинності та єднання. З давніх-давен він супроводжував людину на її шляху, годував і зігрівав. А ви знали, що для випікання одного буханця хліба потрібно близько 10 тисяч зерен? З одного зернятка ж отримують близько 20 мілілітрів борошна.
Хліб завжди був невід’ємною частиною культури різних народів. В історії є згадки про те, що до появи дерев’яних тарілок люди використовували шматки хліба як посуд. А білий хліб колись був ознакою багатства та доступний лише для вищих верств суспільства. Бідні ж люди харчувалися сірим та чорним хлібом.
Україна також має свої багаті хлібопекарські традиції. Наш коровай – це не просто випічка, а символ достатку, щастя та гостинності. До речі, український коровай діаметром 1,6 метра, вагою 1,5 центнера і висотою 65 сантиметрів навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса!
Всесвітній день хліба – це чудова нагода згадати про важливу роль хліба в нашому житті, подякувати хліборобам за їхню працю та задуматися про тих, хто не має доступу до їжі. А ще це прекрасний привід спекти свіжий хліб вдома і насолодитися його неповторним ароматом та смаком.
Гороскоп здоров'я на 16 жовтня: енергетичний сплеск торкнеться не всіх.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!