Як правильно розігріти рис, щоб він не став кашею
Існує кілька нескладних способів, завдяки яким вчорашній рис після розігрівання набуде свіжого смаку

Із цими лайфхаками ви ідеально розігрієте рис / Фото: Freepik
Рис — це популярний гарнір, який часто залишається після обіду чи вечері. Але як зробити так, щоб при розігріванні він залишився пухким і розсипчастим, а не перетворився на злиплу масу?
Деталі
Правильний підхід до розігрівання допоможе повернути вчорашньому рису свіжий смак і приємну текстуру.
Один із найшвидших способів розігріти рис — мікрохвильова піч.
Для цього потрібно додати до рису трохи води, щоб уникнути пересушування, та ретельно розім’яти грудочки виделкою.
Миску з рисом слід накрити кришкою і розігрівати на високій потужності спочатку одну хвилину. Після цього слід перемішати рис і продовжити розігрівати ще одну-дві хвилини, щоб він рівномірно прогрівся.
Інший спосіб — розігрівання на плиті. Для цього найкраще підходить сковорода з товстим дном.
Спочатку слід додати на сковороду трохи масла або олії, дати йому розігрітися, а потім викласти рис і перемішати його, розбиваючи грудочки.
Щоб рис не підгорів і залишався вологим, можна додати трохи води або бульйону, після чого накрити кришкою і тримати на слабкому вогні, періодично помішуючи.
Якщо потрібно розігріти велику порцію рису, зручним варіантом буде духовка.
Рис слід розкласти рівним шаром на деко, розбити грудочки лопаткою та злегка збризнути водою.
Деко накривають фольгою і поміщають у розігріту до 180°C духовку на 15-20 хвилин. Це дозволить рису прогрітися рівномірно та залишитися пухким.
Важливо уникати надлишку рідини при розігріванні, щоб рис не перетворився на кашу.
Розігрівати його потрібно на помірному вогні, уникаючи різкого підвищення температури, щоб зберегти текстуру кожного зернятка.
А якщо продукту забагато, можете приготувати курячі рулетики з рисом та овочевим салатом на вечерю.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!