Не пригорить і не "втече": як правильно кип'ятити молоко
Ці лайфхаки полегшать ваше готування

Як правильно кип'ятити молоко/Фото: Рixabay
Щоб убезпечити себе від небезпечних речовин перед вживанням молока, його необхідно закип'ятити. Однак ця дія викликає у багатьох господарок проблеми. Розповідаємо, як правильно кип'ятити молоко, щоб вона не "втекло" і не пригоряло.
Вибір посуду
Щоб молоко не пригоріло, візьміть скляну, алюмінієву або сталеву каструлю з високими бортами. Вона має бути ідеально чистою. Не поспішайте заливати молоко в каструлю, інакше воно пригорить. Налийте на дно посуд воду і добре її закип'ятіть, лише після цього можна додавати в каструлю молоко.
Якщо ви сумніваєтеся у свіжості молока, не кип'ятите його повністю. Налийте в каструлю трохи молока, і якщо воно після закипання не згорнулося - додайте решту.
Процес
Як тільки ви налили молоко в каструлю, потрібно максимально зменшити вогонь. Для рівномірного прогрівання періодично помішуйте молоко дерев'яною лопаткою або ложкою.
Існує хитрість, яка допоможе закип'ятити молоко, щоб воно не втекло. Змастіть борти каструлі вершковим маслом або оливковою олією. Жирне середовище перешкоджатиме википанню молока. Однак не слід залишати молоко на вогні без нагляду.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!