Для тих, хто ненавидить готувати: 10 лайфхаків для кухні, які збережуть ваші нерви та час
Ці хитрощі переконають вас у тому, що готувати їжу можна із задоволенням

10 хитрощів, які змусять вас насолоджуватися приготуванням їжі/Фото: Рexels
Усі люблять смачно поїсти, але процес приготування їжі не завжди до душі. Немає сил чи бажання перебувати на кухні? Ми підготували для вас 10 лайфхаків, які збережуть час, нерви і допоможуть куховарити із задоволенням.
Очищуйте гранат у мисці із водою
Щоб не забруднити одяг, пропонуємо простий спосіб очищення фрукта. Надріжте ножем шкірку навколо центру. Весь гранат розріжте на 8 шматочків та покладіть їх під воду. Акуратно розітріть шкірку, щоб звільнити зернята від білої мембрани. Залишки відразу піднімуться наверх. Процідіть воду і смакуйте фруктом.

Запікайте яйця у формі для кексів
Лайфхак допоможе зберегти час та сили, адже за один раз приготується декілька порцій страви. Наповніть кожну чашу для кексів столовою ложкою води, а потім розбийте по 1 яйці. Випікайте при 350 градусах від 10 до 13 хвилин, щоб білки і жовтки затверділи.
Заморозьте залишки вина у формочці для льоду
Залишки вина залийте у форму для льоду, зверху закрийте поліетиленовою плівкою. Потім поставте у морозильну камеру. Ви зможете додавати порції до соусів, супів, рагу, щоб отримати миттєвий ефект.

Готуйте яєчню у мікрохвильовій печі
Розбийте у посудину декілька яєць. Зверху залийте молоком або водою, посипте сіллю і перцем, потім перемішайте виделкою. Розігрійте в мікрохвильовій печі з інтервалом у 30 секунд, помішуючи після кожного разу.
Використовуйте заморожений посуд для холодних страв і напоїв
Їжа буде кращою на смак і довше залишатиметься холодною, якщо це потрібно. Кулька морозива, наприклад, смакуватиме протягом кількох хвилин, якщо ви подасте її у крижаних мисках.

Використовуйте яйцерізку для овочів і фруктів
Цей кухонний інструмент призначений не тільки для зварених яєць. Він одним махом допоможе нарізати полуницю, ківі, гриби та багато інших овочів і фруктів.
Випікайте пиріг у невеликій посудині
Змастіть мисочку або чашку антипригарним спреєм, а потім розбийте всередину яйце. Перемішайте до однорідної консистенції, додайте горіхового масла. Розігрійте в мікрохвильовці протягом 60 секунд, щоб отримати смачний десерт.
Очищуйте імбир ложкою
Оскільки шкірка досить тонка, її просто зняти металевою ложкою, зробивши декілька нескладних рухів біля закруглених країв імбиру.

Очищуйте часник у банці
Добре струсіть банку, тоді шкірка відразу впаде. Ви можете використовувати ту саму стратегію з іншою посудиною, яка дозволить зручно очистити часник.
Заморожуйте м'ясо перед нарізкою
Нарізати тонкі та акуратні сегменти свіжого стейка або свинини може бути складно. Варто потримати м'ясо протягом 15 хвилин у морозильній камері, щоб надати йому потрібної текстури для легкого нарізання.
Раніше ми писали, якими кулінарними лайфхаками користувалися наші бабусі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!