Як приготувати найсмачніші млинці на кефірі
Таке блюдо ідеально підійде на сніданок, обід і вечерю

(Фото: Pixabay/Автор - Nadya_Grunau)
Відмінною альтернативою молоку для приготування млинців стане кефір. Цей напій при взаємодії з содою виділяє вуглекислий газ, який розпушує тісто. В результаті цього млинці виходять пористими та легкими.
Для приготування нам знадобиться: 300 мл кефіру, 150 мл звичайної води, 2 яйця, 150-170 гр борошна, 3 ложки рослинної олії, 2 чайних ложки цукру, 1 чайна ложка солі, 0,5 чайної ложки соди.
Приготування тіста: для початку в мисці необхідно змішати сіль, цукор і яйце, після чого в отриману суміш влити кефір. Все ретельно перемішати ще раз. Потім повільно вводимо в миску просіяне борошно, постійно помішуючи суміш вінчиком, щоб не було грудок. Далі засипаємо соду в гарячу воду, перемішуємо і вливаємо в кефірну-борошняну суміш, знову все добре перемішуємо. В кінці в тісто вливаємо олію і залишаємо суміш "відпочити" хвилин на 15-20.
Приготування млинців: спочатку необхідно змастити сковорідку рослинним або вершковим маслом і добре її розігріти. Потім за допомогою черпака (ополоника) вилити тісто на сковорідку, при цьому обертаючи сковорідку (щоб тісто рівномірно розподілилося і вийшов рівний красивий млинець). Обсмажуємо з одного боку хвилини півтори, після чого за допомогою лопатки перевертаємо його. Смажимо ще хвилину. Так робимо з усім рештою тестом. Складаємо млинці стопкою на тарілці.
Невелика порада: після приготування першого млинця, спробуйте його. Якщо не вистачає солі або цукру, додайте відсутній інгредієнт в тісто.
Подавати такі млинці можна з чим завгодно: ідеально підійде варення, джем, згущене молоко, сметана. Смачного!
Раніше ми розповіли, як приготувати піцу без тіста.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!