ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як користуватися сковородою з антипригарним покриттям, щоб вона прослужила багато років

Суспільство 13:08 - 26 жовтня 2022

Багато людей скоюють помилки при користуванні сковорідкою, що призводить до пошкодження антипригарного покриття

Як не зіпсувати покриття антипригарної сковороди/Фото: Unsplash

Як не зіпсувати покриття антипригарної сковороди/Фото: Unsplash

Якщо ви купили сковорідку з антипригарним покриттям, важливо правильно за нею доглядати. І тут справа не в естетиці та зовнішньому вигляді посуду, а в антипригарних властивостях, що полегшують приготування їжі, дозволяють обсмажувати продукти без пригорання. Ділимося рекомендаціями, що допоможуть зберегти захисний шар сковорідки.

Всім відомо, що їжу в посуді з антипригарним покриттям не можна перемішувати металевими вилками та ложками, але існують і інші правила, дотримуючись яких сковорідка прослужить вам набагато довше.

Правильне зберігання

При неправильному зберіганні виникає серйозний ризик пошкодження антипригарного покриття. Такий посуд повинен зберігатися окремо і бути захищеним від контактів з гострими та ріжучими предметами.

Фото: Unsplash

Не складайте сковорідки одна в одну, оскільки це може призвести до появи дрібних подряпин. Щоб уникнути пошкоджень, перекладайте посуд аркушами паперу або пергаментом для випікання, а краще зберігайте все окремо.

Не зберігайте їжу у сковороді

Ніколи не ставте сковороду в холодильник – низька температура псує антипригарне покриття. Завжди перекладайте залишки їжі у пластикові контейнери, які підходять для зберігання їжі. Сковорода призначена лише для приготування їжі.

Не перегрівайте сковорідку

Ніколи не наливайте в сковороду холодну і навіть прохолодну воду! Такі дії можуть призвести майже до миттєвого псування посуду. Якщо вам пощастить, то покриття не "надметься", але свої антипригарні властивості воно втратить майже напевно.

Фото: Unsplash

Використовуйте сковорідку за призначенням

У різних типів посуду відрізняється товщина стінок і дна, що впливає приготування конкретних страв. Якщо у вас сковорода для млинців, на ній можна готувати виключно млинці.

Не кладіть на сковороду мокрі продукти

Перед приготуванням необхідно просушити продукти паперовим рушником. Інакше їжа гаситиметься, а не смажиться. До того ж вода на розпеченій олії знижує антипригарні властивості.

Раніше ми розповідали, чому не можна ставити гаряче у холодильник. Такі дії можуть призвести не лише до серйозних поломок техніки, а й до проблем зі здоров'ям.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин