Як користуватися сковородою з антипригарним покриттям, щоб вона прослужила багато років
Багато людей скоюють помилки при користуванні сковорідкою, що призводить до пошкодження антипригарного покриття

Як не зіпсувати покриття антипригарної сковороди/Фото: Unsplash
Якщо ви купили сковорідку з антипригарним покриттям, важливо правильно за нею доглядати. І тут справа не в естетиці та зовнішньому вигляді посуду, а в антипригарних властивостях, що полегшують приготування їжі, дозволяють обсмажувати продукти без пригорання. Ділимося рекомендаціями, що допоможуть зберегти захисний шар сковорідки.
Всім відомо, що їжу в посуді з антипригарним покриттям не можна перемішувати металевими вилками та ложками, але існують і інші правила, дотримуючись яких сковорідка прослужить вам набагато довше.
Правильне зберігання
При неправильному зберіганні виникає серйозний ризик пошкодження антипригарного покриття. Такий посуд повинен зберігатися окремо і бути захищеним від контактів з гострими та ріжучими предметами.

Не складайте сковорідки одна в одну, оскільки це може призвести до появи дрібних подряпин. Щоб уникнути пошкоджень, перекладайте посуд аркушами паперу або пергаментом для випікання, а краще зберігайте все окремо.
Не зберігайте їжу у сковороді
Ніколи не ставте сковороду в холодильник – низька температура псує антипригарне покриття. Завжди перекладайте залишки їжі у пластикові контейнери, які підходять для зберігання їжі. Сковорода призначена лише для приготування їжі.
Не перегрівайте сковорідку
Ніколи не наливайте в сковороду холодну і навіть прохолодну воду! Такі дії можуть призвести майже до миттєвого псування посуду. Якщо вам пощастить, то покриття не "надметься", але свої антипригарні властивості воно втратить майже напевно.

Використовуйте сковорідку за призначенням
У різних типів посуду відрізняється товщина стінок і дна, що впливає приготування конкретних страв. Якщо у вас сковорода для млинців, на ній можна готувати виключно млинці.
Не кладіть на сковороду мокрі продукти
Перед приготуванням необхідно просушити продукти паперовим рушником. Інакше їжа гаситиметься, а не смажиться. До того ж вода на розпеченій олії знижує антипригарні властивості.
Раніше ми розповідали, чому не можна ставити гаряче у холодильник. Такі дії можуть призвести не лише до серйозних поломок техніки, а й до проблем зі здоров'ям.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!