Як правильно зберігати продукти під час відключень світла без шкоди для здоров’я
У ЦГЗ заявили, що охолоджені або заморожені продукти харчування можуть бути небезпечними для вживання у разі відсутності електроенергії

Як правильно зберігати продукти під час відключень світла / Фото: Рexels
У Центрі громадського здоров'я дали поради українцям, як безпечно зберігати продукти під час відключень електроенергії, оскільки, охолоджені або заморожені продукти харчування можуть бути небезпечними для вживання у разі відсутності світла.
Поради, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання:
- Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері. У холодильнику має бути температура +4°С або нижче. У морозильній камері — 0°С або нижче. Для цього, заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберегти температуру, або придбайте сухий або блоковий лід.
- У разі відсутності електроенергії тримайте двері холодильника та морозильної камери закритими – у такому випадку продукти залишаються безпечними до чотирьох годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 години у напівпорожній морозилці.
- Якщо електроенергія відключена понад чотири години, варто помістити лід до продуктів у холодильник.
- Якщо заморожені продукти все ще містять льодові кристали або мають температуру не вище 4°С, їх можна повторно заморозити або приготувати.
Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоби перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки) через 4 години без електроенергії або джерела холоду. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою, – зауважили у ЦГЗ.
Раніше ми розповідали, що готуючись до відключень світла, зверніть увагу, які свічки краще купити. Через перебої з електрикою українцям необхідно запасатися вдома найнеобхіднішим.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!