Три основні ознаки, що курка в морозилці зіпсувалася
Щоб перевірити курятину на свіжість треба звернути увагу на колір, запах та текстуру продукту

Як зрозуміти, що курка зіпсувалася у морозильній камері / Фото: Freepik
Зараз українці зіткнулися з такою проблемою, як відключення світла. У цих реаліях дуже псуються продукти харчування, після чого вони непридатні до вживання. Як зрозуміти, що у морозилці зіпсувалася курка — читайте далі.
Для того, щоб перевірити куряче м'ясо на свіжість, детально огляньте його під гарним освітленням. Зверніть увагу на колір м’яса — він повинен бути рожевого відтінку. Тьмяний та сіруватий колір сигналізує про початок процесу псування. Якщо курка сірувата, її краще вже не використовувати у їжі.
Запах курки також може допомогти вам. Різкий запах м’яса означатиме, що курка точно пропала. Також зіпсована тушка може пахнути кислим м’ясом.
Крім того, зверніть увагу на текстуру тушки. Курка має глянцеву, трішки слизьку текстуру. Якщо ви відчуваєте шар над куркою, на вигляд дуже слизький, липкий або товстий, краще не вживайте таке м’ясо. Якщо тушка покрилася білими плямами і волокнами, її теж потрібно викинути.
Скільки часу можна зберігати курятину в морозилці
Куряче м'ясо у морозильній камері потрібно зберігатися при температурі до -18 градусів строком до 1 року (у плівці). Якщо курка буде лежати не у плівці або спеціальній тарі, вона може зберігатися до 7 місяців.
Правила зберігання куриці у морозилці
- Загорніть м'ясо у декілька шарів фольги.
- Помістіть курку в поліетиленовий пакет та напишіть на аркуші паперу дату заморозки.
- Дотримуйтеся товарного сусідство м’яса, риби і напівфабрикатів.
Раніше ми розповідали, що деякі продукти не підлягають заморожуванню. Вони можуть втратити смак та корисні властивості.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!