Секрети приготування смачної куті: як не зіпсувати головну страву Святвечора
Щоб святковий стіл вийшов максимально смачним, пропонуємо ознайомитися з цими важливими правилами приготування куті

Корисні поради, як приготувати смачну кутю/Фото: pinterest
Основною стравою у Святвечір вважається кутя, приготована з крупи, горіхів, меду та солодощів. Існує безліч рецептів, однак важливо дотримуватися декількох правил, щоб кутя у будь-якому випадку вийшла смачною.
З якої крупи готувати кутю
Традиційну кутю готують з пшеничної крупи чи з рису. Спочатку потрібно перевірити, чи цей інгредієнт придатний для споживання.
Якщо ви вирішили готувати кутю з пшеничної крупи, її необхідно замочити в теплій воді на ніч, потім проварити 30 хвилин без кришки, а після цього на кілька годин залишити під кришкою. Однак це не всі правила, яких потрібно дотримуватися.
Як не зіпсувати кутю та що робити, щоб вона вийшла неймовірно смачною
- Якщо ви все ж вибрали пшеницю, будьте готовими до того, що вона готується довго. Оберіть посуд з товстим дном. Також можете скористатися мультиваркою, виставивши довготривалий режим.
- Крупу з м'яких сортів варто варити 30-40 хвилин на слабкому вогні, а твердим сортам знадобиться більше часу. Тоді така кутя може вийти розсипчастою.
- Не мішайте крупу постійно. Зробіть це один раз після того, як вона закипить.
- Щоб кутя не вийшла дуже твердою, розведіть її кип'яченою водою, але для відтворення традиційного рецепту краще візьміть узвар.
- Перед тим, як перетирати мак, обов'язково замочіть його у холодній воді на ніч.
- Мед, горіхи, цукерки та інші інгредієнти додавайте до куті лише перед подачею страви до столу.
Раніше ми писали, які страви обов'язково повинні бути на столі у Святвечір. Важливо дотримуватися традицій, щоб у домі панувала злагода та спокій.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!