Три секрети ідеального картопляного пюре
Завдяки цим простим порадам ви зможете приготувати смачне та ніжне картопляне пюре без грудочок

Як зробити пюре ідеальним / Фото: Pixabay
Картопляне пюре — одне з найпростіших та базових блюд на кухні мало не кожної людини. Однак, попри популярність та легкість у приготуванні, дуже небагато людей знають, як зробити з цієї звичної страви справжній шедевр. Наприклад, деякі збивають його за допомогою блендера, перетворюючи ніжне пюре на клейстер. Розповідаємо, як правильно приготувати картоплю.
Що робити, щоб пюре не було рідким та не містило грудочок
Щоб ваша страва не була надто водянистою, перед тим, як розминати картоплю, злийте з каструлі з нею усю рідину. Потім поставте коренеплоди ще трохи проваритися, щоб інша зайва волога також випарувалася. Вершки, молоко або масло, яке ви додаєте до пюре, мають бути кімнатної температури.
Забудьте про комбайн чи блендер
Щоб ваша страва не стала нагадувати цемент та не перетворилася на крохмалисте місиво, ніколи не використовуйте блендер для розминання картоплі. Воно стане липким, тягучим та неприємним для вживання.
Обирайте правильну картоплю
Значною мірою смак страви залежить від того, якого сорту коренеплоди ви оберете. В ідеалі взяти такий, в якому досить багато крохмалю, щоб пюре стало ніжним та легким. Щоб перевірити, чи підійде для цього ваша картопля, розріжте одну навпіл, потріть половинки одна об одну та візьміться рукою за одну з них. Якщо друга частинка прилипла та не падає, там достатньо крохмалю.
Раніше ми розповідали, як правильно зберігати крупи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!