Як правильно варити гречку: розкриваємо секрети досвідчених господинь
Багато хто раз по раз припускається одних і тих самих помилок під час приготування гречаної крупи

Як зварити ідеальну гречку: названо головні правила / Фото: Freepik
Як правильно варити гречку, щоб її смак не нагадував пластик? Які секрети використовують досвідчені господині під час готування, щоб зробити ідеальну страву з популярною крупою? Розбираємося в тонкощах кулінарного мистецтва.
Деталі
Насправді, багато хто все життя варить цю крупу неправильно. Попри шалену популярність і народну любов, ця каша багатьма готується з вражаючими помилками. Приміром, однією з найпоширеніших є вода.
Для варіння слід брати очищену або бутильовану. Під час приготування гречка вбирає частину рідини, тож вона в будь-якому разі потрапить всередину організму. Тож навіщо вживати неочищену воду з-під крана, коли можна взяти корисну та смачну, з додаванням важливих мінералів.
Як правильно варити гречку
Засипте крупу в каструлю, залийте водою і доведіть її до кипіння. Після цього зменшіть вогонь і варіть до готовності. Цікаво, що багато хто вважає, ніби кашу потрібно регулярно помішувати. Виявляється, це застарілий міф, який абсолютно не впливає на смак або швидкість приготування. А ось кришкою каструлю краще накрити відразу ж після закипання води. Так рідина не випарується завчасно, а каша не пригорить.

Секрети досвідчених господинь цим не обмежуються. Вони знають, що для оптимальної готовності достатньо варити гречку максимум 20 хвилин. І навіть якщо ви варили кашу менше, просто залиште її з накритою кришкою. Крупа вбере воду і буде готова через деякий час.
Якщо ви не знаєте, скільки води потрібно, щоб зварити гречку, просто використовуйте правило один до двох. Для приготування однієї склянки крупи беріть дві склянки чистої води.
Нагадаємо, ціна на гречку в Україні знизилася після різкого подорожчання минулого року. У Мінфіні назвали вартість популярної крупи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!