Шеф-кухар розповіла, чому не можна класти цибулю в салат
Відомий шеф-кухар назвала інгредієнт, який здатен знищити всі ваші кулінарні старання

Шеф-кухар рекомендує відмовитися від цибулі в салатах / Фото: Freepik
Якщо ви любите салати, ви напевно зустрічали в деяких із них цей підступний інгредієнт. Але не варто сліпо вірити авторам рецептів. Деякі з них здатні вас здивувати. Причому, не найкращим чином.
Деталі
У свіжому вигляді він робить смак страв трохи солодкуватим і привабливим, але в салатах він починає бродити і перетворюється на бомбу сповільненої дії, яку ви безперечно почуєте за різким і неприємним запахом.
Популярний шеф-кухар Магда Гесслер розповіла, що категорично не можна додавати в салати, які не з'їдаються відразу ж. З її досвіду, цим інгредієнтом є звичайна зелена цибуля. Річ у тім, що вона легко зіпсує смак, почне бродити і видавати не найприємніший запах.
Якщо додати цибулю в салат, та ще й залити все майонезом і відправити в холодильник, будьте впевнені - дуже скоро ваше житло наповниться небажаним ароматом. Але для тих, хто жити не може без цибулі, є простий спосіб уникнути кулінарної трагедії. За словами Гесслер, потрібно лише бланшувати її перед додаванням у салат.
Скільки можна зберігати салат у холодильнику
Овочеві салати із заправками належать до страв із коротким терміном зберігання. Зберігати їх у холодильнику краще не більше 2-3 днів. Триваліший період збільшує ризик отруєння або проблем із травленням, знижує смакові характеристики і позбавляє їжу будь-якої користі для організму.
Як довго зберігати салат:
- Без майонезу. У такому вигляді він простоїть не менше тижня. Важливо помістити його в скляну ємність і щільно закрити кришкою. Сам майонез краще додати безпосередньо перед подачею на стіл.
- У морозилці. У цьому разі термін зберігання значно збільшується. Навіть через кілька тижнів він буде придатний для вживання, звісно, йдеться про версії без соусів.
- Без цибулі та яєць. Це основні продукти, які змінюють смак страв. Перший з часом починає гірчити і видавати смердючий запашок, а другий інгредієнт швидко псується. Тому краще не зволікати і їсти якомога швидше.
Раніше ми називали найкращі місця для зберігання їжі в холодильнику і розповідали, як організувати простір усередині нього. Поради дійсно прості, але багато хто їх ігнорує і продовжує припускатися прикрих помилок.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!