Зробить колір борщу насиченим: секретний інгредієнт досвідчених господинь
Покращити колір традиційної української страви допоможе продукт, який є на кожній кухні

Секретний інгредієнт зробить колір борщу насиченим / Фото: Freepik
Рецепт борщу знає кожна господиня. Мабуть, немає жодної української родини, яка б не любила цю традиційну страву. Часто покращити смак допомагає сметана. З нею він набуває вершкового та ніжного смакового відтінку. Але чи знаєте ви, як покращити колір борщу? Виявляється, зробити це дуже просто, а його відтінок стане особливо насиченим і апетитним.
Деталі
Традиційний рецепт включає в себе стандартний набір інгредієнтів. Серед них - капуста, картопля, м'ясо, буряк, томатна паста та інші. Але крім смакових якостей є ще й візуальні. А поліпшити їх допоможе продукт, який гарантовано знайдеться на будь-якій кухні.
Деякі господині часто розчаровані результатом своєї праці. Борщ вийшов хоч і смачний, але якийсь блідий і непривабливий. Насправді, проблема у втраті кольору тертого буряка під час термічної обробки. Запобігти цьому допоможе простий оцет.
Щоб зберегти колір борщу, збризніть буряк невеликою кількістю оцту перед тушкуванням. Використовуйте концентрацію 3-9%. На п'ять літрів води достатньо однієї столової ложки.
Якщо ж смак вийшов занадто кислий, використовуйте цукор. Він стабілізує та нейтралізує зайву кислотність страви. Замість оцту можете взяти лимонну кислоту.
Рекомендуємо спробувати рецепт борщу з карасями. Його дуже любив український письменник Тарас Шевченко.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!