ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як зберігати хліб і яйця: продовжити термін придатності продуктів дуже легко

Суспільство 14:06 - 21 березня 2023

Щоб хліб залишався хрустким, а яйця якомога довше не псувалися, важливо забезпечити їм правильне зберігання

хліб і яйця

Як правильно зберігати хліб і яйця / Фото: mdjaff/Freepik

Багато господинь не раз замислювалися про те, як зберігати хліб і яйця та продовжити термін придатності улюблених продуктів. Виявляється, зробити це не так складно - достатньо забезпечити їм потрібні умови. Про них ми вам і розповімо.

Деталі

Статистика стверджує, що приблизно 30% продуктів, які ми купуємо, потрапляють прямо до смітника. Але як же так відбувається? Вся справа в неправильному зберіганні та банальних помилках. Уникнути їх дуже просто!

Як правильно зберігати хліб

По-перше, у жодному разі не пакуйте хлібні продукти в поліетиленовий пакет.

Також не варто класти їх у тепле місце.

Ці два чинники здатні перетворити улюблений хліб на зброю масового ураження, оскільки тепло і закрите пакування призводять до поширення несприятливої мікрофлори.

Покладіть його в хлібницю, бажано з глини. Так ви зможете зберегти хліб свіжим надовго, а його запах і смак залишаться такими ж, як і під час купівлі. Хорошим варіантом також вважаються хлібниці з дерева.

Ще одне заборонене місце для його зберігання - холодильник.

Якщо захочете поставити на нього хлібницю, то ви маєте знати, що конденсат, який він виділяє, швидко зіпсує хрустку випічку.

Цікаво, що житній хліб рекомендується зберігати окремо від пшеничного.

Як правильно зберігати яйця

Це безцінне джерело білка також потребує адекватного зберігання. Яйця потрібно розміщувати якомога далі від інших продуктів, оскільки в них пориста структура шкаралупи, яка швидко вбирає зайві запахи.

Зрозуміло, найкращим місцем для них є холодильник. Головне, щоб вони перебували в ньому за температури до -6 градусів і не більше 15 днів. Тільки таке температурне середовище не дасть змоги сальмонелі розмножуватися. Чого не скажеш про кімнатну температуру.

Класти бажано звуженим боком донизу. Так жовток опиниться в центрі й не контактуватиме з повітряним шаром у нижній частині яйця. Подібне положення дає змогу збільшити термін придатності до 3 тижнів. А ось яєць із тріщинами слід позбуватися якомога швидше і в жодному разі не вживати.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати крупу, щоб у ній не завелися міль і жуки.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин