Не допускайте цих помилок: чому тісто для паски може не підніматися
Ви можете допустити дрібну помилку, яка зіпсує увесь процес приготування традиційної великодньої випічки

Чому тісто на паску не піднімається: поширені помилки/Фото: pexels
Під час приготування паски потрібно дотримуватися не лише традиційних забобонів, а й не забувати про практичні поради, які стосуються тіста для цієї випічки. Розповідаємо, яких помилок варто уникати.
Чому тісто для паски не піднімається
Існує декілька причин, чому тісто для випічки не збільшується. Ми розповімо про поширені помилки, які іноді ви можете зробити неусвідомлено.
- Недостатня кількість дріжджів. Якщо в рецепті вказана неправильна кількість дріжджів або вони були старі, то тісто не буде потрібного об'єму.
- Дуже висока або низька температура. Якщо температура тіста або навколишнього середовища занадто висока або низька, то це може вплинути на його ріст.
- Занадто сильне замішування. Якщо тісто замісити занадто сильно, то це розриває білки, які необхідні для розширення тіста під час росту.
- Недостатньо часу для розкваски. Варто пам'ятати: якщо тісто не отримує достатньо часу для розкваски, то дріжджі не матимуть можливості розвиватися і відповідно тісто не підійметься.
- Надмірна кількість цукру. Ця помилка може зупинити процес росту тіста, тому що дріжджі використовують цукор як їжу, і якщо їх багато, то вони стануть надто насиченими.
Не забувайте перевіряти співвідношення борошна на воді. 60:40 – найоптимальніша пропорція.
Раніше ми писали, що не можна святити на Великдень. Існує низка обмежень щодо того, що можна освячувати.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!