Більше не будуть злипатися: як правильно варити пельмені
Прості поради, які допоможуть зберегти страву

Як правильно варити пельмені / Фото: Pixabay
Часто під час варіння пельменів господині стикаються з проблемою: вони прилипають один до одного або, щі гірше, до дна каструлі. Хоча на смакові якості це ніяк не впливає, така неприємність здатна сильно погіршити загальний вигляд пельменів. Крім того, через прилипання тісто може легко порватися. Розповідаємо, що робити, щоб зберегти ваш обід.
Як правильно варити пельмені?
- Беріть багато води. Маленька каструля з невеликою кількістю води категорично не підходить для приготування пельменів. У надто малій місткості їм не вистачить простору, тож вони будуть злипатися. Співвідношення води до пельменів: один літр на 300 г.
- Не розморожуйте. Іноді в мережі можна зустріти поради про те, що пельмені треба розморожувати перед приготуванням. Однак це лише зробить гірше: тісто через це може постраждати, а під час варіння – злипнутися. Краще готувати заморожені пельмені.
- Використовуйте олію або масло. Додавайте до пельменів 1 або 2 столових ложки олії чи трохи вершкового масла. Так страва не злипатиметься та стане набагато смачнішою.
Нещодавно ми розповідали, як правильно варити макарони.
Джерело:
Pixel
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні